Bezorgplatform Local Heroes gaat landelijk

Vrijdag (op de dag van de ondernemer) is de startup Local Heroes officieel geopend. Het e-commerce platform, waarmee het mogelijk is om boodschappen te bestellen bij lokale ondernemers, is nu beschikbaar op 5 plekken in Amsterdam en via 23 click & collect locaties bij bakkers door heel Nederland.

Wethouder Everhardt (Gemeente Amsterdam) en Bart Drenth (Voorzitter MKB-Amsterdam) gaven het digitale startschot vanaf de locatie bij station Amsterdam Lelylaan. De overige Amsterdamse locaties werden geopend door lokale ondernemers van de winkelgebieden Amsterdam Oost en Oud-West.


Foto: Bart Drenth - Maarten Coumans - Wethouder Victor Everhardt

Lokale ondernemers

Oprichter Maarten Coumans wil met zijn bedrijf Local Heroes de kleine lokale ondernemers helpen te overleven op een markt die beheerst wordt door grote (online) supermarktketens. Na een succesvolle proef op de Ten Katemarkt in Amsterdam Oud-West rolt Local Heroes landelijk uit.

Maarten legt uit; "De pilot heeft laten zien dat mensen heel graag online lokaal kopen als het maar makkelijk en eenvoudig is. Vandaag gaan we dan ook landelijk uitrollen. We openen onze pick-up points in Amsterdam Oost (Dappermarkt), Oud-West (Ten Katemarkt), de Noordermarkt en Station Lelylaan. Naar verwachting volgt ook Amsterdam Zuid met de beroemde Albert Cuyp markt binnenkort. Buiten Amsterdam is het nu mogelijk om op 23 locaties bij lokale bakkers je brood online te bestellen. Ik ben enorm trots dat we met Local Heroes de slag naar online voor het MKB kunnen realiseren"

Digitaliseringsoffensief

De gemeente Amsterdam is vanaf het prille begin enthousiast geweest over het Local Heroes systeem. De app sluit naadloos aan bij het Digitaliseringsoffensief van de Gemeente Amsterdam en MKB-Amsterdam om MKB-ondernemers uit de regio te helpen met hun digitale bedrijfsvoering.

Wethouder Everhardt (Economische Zaken); “De afgelopen 1,5 jaar hebben we gezien dat Amsterdammers steeds vaker kopen bij lokale zaken. Dat is goed nieuws, want ook lokale ondernemers hebben het zwaar in deze coronatijden. Startup Local Heroes verzamelt je boodschappen bij lokale winkels en vervolgens haal je alles af bij een pick-up point of laat je het thuisbezorgen. Een mooi initiatief dat kleine ondernemers helpt omzet te maken.“

Bart Drenth, voorzitter MKB-Amsterdam; ''Het is zo belangrijk dat het bedrijfsleven in de stad hiermee wordt gestimuleerd en dat we niet afhankelijk zijn van alleen de grote monopolisten. Local Heroes biedt een geweldig alternatief. Dit wordt misschien wel de grootste supermarkt van de stad!''

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>