Albert Heijn opent nieuw laadplein bij DC in Pijnacker

Albert Heijn heeft vandaag een nieuw laadplein geopend bij hun distributiecentrum in Pijnacker. Met in totaal 270 laadpalen voor 74 vrachtwagens en 250 bezorgbussen beschikt Albert Heijn als retailer over het grootste elektrische wagenpark van Nederland.

Vorig jaar reed Albert Heijn al 2,5 miljoen kilometer elektrisch, en in 2024 wordt dit aantal verdubbeld. Hiermee zet de supermarkt een grote stap richting hun doel om alle klanten en winkels in Nederland en België tegen 2030 emissievrij te beleveren.

Daarnaast neemt Albert Heijn het voortouw door als eerste Europese retailer duurzaam opgewekte energie beschikbaar te stellen voor strategische partners. Dit is een belangrijke stap om de doelstelling van 45% CO2-reductie in scope 3 emissies te realiseren. Albert Heijn is een echte koploper in duurzaam transport.

Met de investering in het laadplein in Pijnacker is nu een derde van de totale bevoorrading vanuit het distributiecentrum elektrisch. In totaal heeft Albert Heijn nu 10 laadpleinen voor vrachtwagens en bezorgbussen in Nederland. Deze groei is nodig om alle winkels en klanten duurzaam te beleveren in 2030. Met 74 vrachtwagens nu, 100 in 2024 en 180 in 2025 én meer dan 250 elektrische bezorgbussen is Albert Heijn als retailer de grootste elektrische vervoerder van Nederland. Zo belevert de supermarkt momenteel ruim 200 winkels en duizenden klanten wekelijks volledig elektrisch en dit worden er iedere dag meer.

Om een compleet CO2-vrije energieketen te bewerkstelligen werkt Albert Heijn aan initiatieven om de uitstoot in de eigen bedrijfsvoering en die van leveranciers terug te dringen. Daarom haalt Albert Heijn een groot deel van de duurzame energiebehoefte in de toekomst uit het meest ecologische windpark op de Noordzee, Ecowende.  

Bron: Albert Heijn

Foto: AH pers

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>