Albert Heijn online gaat voor zero emissie

Albert Heijn heeft als klimaatdoel een uitstootvrije keten in 2050. De eigen bedrijfsvoering (winkels, distributiecentra en kantoren) is sinds 2021 al volledig klimaatneutraal, vooral gerealiseerd door de overstap naar 100% Hollandse windenergie.

Om de uitstoot in de toeleveringsketen te reduceren zet Albert Heijn met zijn transportpartners vervolgstappen. Zo is het transport in het centrum van Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht voor het einde van het jaar 100% emissievrij.

Elektrisch rijden en laden

Om ervoor te zorgen dat er in Amsterdam zoveel mogelijk elektrisch gereden kan worden, staat er een derde laadplein bij het Home Shop Center in Amsterdam. Hier worden de meer dan 60 elektrische bezorgauto’s die in Amsterdam rijden, geladen. Ook staat er een grote opslagbatterij die helpt bij het oplossen van de extra stroomvraag.

Toyota en Albert Heijn starten een proef met batterij-elektrische bezorgwagens op basis van de Toyota Proace Electric naast de bestaande elektrische bezorgvoertuigen. Deze compactere bezorgwagens gaan rijden in de binnenstad van Amsterdam. De eerdere proef met de kleine bezorgvoertuigen van Addax in verschillende steden is gestopt.

Buurtroute

Met de Albert Heijn Buurtroute worden bezorgmomenten van buurtbewoners aan elkaar gekoppeld. Klanten kunnen bij het uitzoeken van een bezorgmoment zien op welke tijd er al een bezorger bij hen in de buurt is. Kiezen ze voor die optie, dan besparen klanten bezorgkosten en Albert Heijn bezorgkilometers. Twinkle zegt dat Albert Heijn daarmee Picnic kopieert, dat bekendstaat om zijn efficiënte ‘melkboerroute’.

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>