AH: is die zelfscankassa nu echt wel zo slim?

Vanochtend was het weer raak bij de Albert Heijn. De meeste zelfscankassa’s waren dicht. Volgens de dame die toezicht hield, omdat ze dan minder personeel voor de controles nodig hebben. Snap ik wel…

Wat ik niet snap is dat ik na eindelijk alles te hebben gescand en in mijn tas te hebben gestopt ik niet kon afrekenen. Er moest eerst een controleur komen. Die deed een volledige controle, tas uitpakken, medewerker moest alles nog een keer scannen en daarna mocht ik mijn tas weer aanpakken. Dat gebeurt me steeds vaker. Volgens de winkelmedewerker omdat klanten steeds meer jatten.

De twee andere klanten bij de zelfscankassa’s liepen ook vast. Bij de ene klopte de bonusprijs in de kassa niet met de poster in de winkel. De andere klant had een product dat over de datum was. Volgens mij is dat een taak voor de vakkenvuller.

Toen ik de medewerker daarover wat zei was de boodschap: “dat moet u maar bij de kassa aansluiten, dan gaat het zeker sneller.” Overigens is er nog maar een kassa open in mijn Albert Heijn.

Is de zelfscankassa nu echt wel zo handig? Het is niet goed voor mijn bloeddruk. Ik heb het opgegeven. Zorg nu eerst maar eens dat het werkt. Gelukkig is er om de hoek een Jumbo waar ze de vertrouwde klant nog wel als klant behandelen.

Walther Ploos van Amstel.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Peter van Lierop
Nooit zal ik gebruik maken van een zelfscan. Meewerken aan het ontslag van kassamedewerksters doe ik dus NOOIT! Dan maar 400 meter verder naar de Plus!
Anneke H.i.ambacht
Mijn idee, ik vind het vreselijk dat zelfscannen, je komt 2 handen tekort met de kar, het scanapparaat, je tas en boodschappen briefje, dat is al 4! Laatst bij Dirk vd Broek om 18.00 u gevraagd of ik kon afrekenen bij de kassa als ik klaar was met t rondje? nee, werd botweg gezegd, er is niemand, ga maar naar Albert Heijn!!!! Kom niet meer bij Dirk in de Volgerlanden dus!!
G. Westerlaken
Van de week ook. Alles gescand en in mijn winkel tas met wielen gedaan. Deze gebruik ik omdat ik last van mijn rug heb.
Betalen ging niet, wachten op een medewerker voor controle dus.
Komt er een controle mevrouw dat ik alles er weer uit moet halen voor controle.
Ik gaf aan dat ik dat zelf niet zou doen, maar dat zij mijn toestemming had om het eruit te halen en er weer in te doen.
Werd ik als afgeblaft omdat ik niet mee wilde werken en ze nu dus een volledige controle ging doen. Er werd heel veel gejat.
Nog steeds, ga je gang, ik verzin die kassa’s niet , het is jouw werk en niet het mijne.
Ze ontplofte bijna van kwaadheid. Nu ben ik op leeftijd en geen klein kind en ik wens ook niet zo behandeld te worden.
Uiteindelijk heeft ze het toch zelf gedaan.
Ik moest ook nog verklaren waar mijn 4 flessen glorix vandaan kwamen.
De stickers van het Kruidvat zaten erop en het bonnetje zat in dezelfde tas.
Ik heb een klacht ingediend zowel bij de bedrijfsleider( ik was er niet bij dus kan er niets over zeggen) als in de app.( niets meer over gehoord)
Klantvriendelijkheid is ver te zoeken en van een klant word verwacht dat hij / zij een potentiële dief is en dat deze netjes het werk van het personeel doet.
Voor mij ff geen ah meer.
yuk
Ze zijn uiterst onbeschoft, die dames en heren welke de klant moeten controleren. En dom ook. Een tas vol producten die overduidelijk niet eens in AH verkocht worden, en enkele artikelen van AH erbij leidde bij mij tot ongeveer in het gangpad staande gehouden worden door een beveiliger, die het allemaal heel vreemd vond. Ik: ik ga eerst naar DvdB, en daarna naar ÀH, wilt U de bon van DVDB zien?
Waar gaat dit heen. Je wilt eigenlijk niet eens meer boodschappen doen op deze manier, zo grof en dom allemaal.
yuk
Ze zijn uiterst onbeschoft, die dames en heren welke de klant moeten controleren. En dom ook. Een tas vol producten die overduidelijk niet eens in AH verkocht worden, en enkele artikelen van AH erbij leidde bij mij tot ongeveer in het gangpad staande gehouden worden door een beveiliger, die het allemaal heel vreemd vond. Ik: ik ga eerst naar DvdB, en daarna naar ÀH, wilt U de bon van DVDB zien? Nou, dat was wel heel ingewikkeld voor de beveiliger allemaal.
Waar gaat dit heen. Je wilt eigenlijk niet eens meer boodschappen doen op deze manier, zo grof en dom allemaal.
yuk
Ze zijn uiterst onbeschoft, die dames en heren welke de klant moeten controleren. En dom ook. Een tas vol producten die overduidelijk niet eens in AH verkocht worden, en enkele artikelen van AH erbij leidde bij mij tot ongeveer in het gangpad staande gehouden worden door een beveiliger, die het allemaal heel vreemd vond. Ik: ik ga eerst naar DvdB, en daarna naar ÀH, wilt U de bon van DVDB zien? Nou, dat was wel heel ingewikkeld voor de beveiliger allemaal. Hij moest heel lang nadenken hoe dit precies zat, dan. Maar ik heb altijd alle bonnen van alles wat ik koop bij me. Hij kon me dus niets maken, gewoon alles bij verschillende supers gekocht. Waarom houdt je me in godsnaam aan, man. Omdat je zelf niets kunt begrijpen?
Waar gaat dit heen. Je wilt eigenlijk niet eens meer boodschappen doen op deze manier, zo grof en dom allemaal.