Ruim een op de vier werkende Nederlanders met een hoge of middelbare opleiding krijgt hulp van een coach. Vooral hoger opgeleiden hebben er behoefte aan. Van hen praat een op de drie regelmatig met iemand die een klankbordfunctie heeft. Van de directeuren en topmanagers leunt veertig procent op een coach.

Als we de resultaten van het TC-Dialogue onderzoek mogen geloven, is coaching een gat in de markt. Maar liefst 84 procent van werkend Nederland denkt dat je van coaching beter gaat presteren. De helft is zelfs van mening dat coaching onderdeel moet uitmaken van het arbeidsvoorwaarden pakket.

Persoonlijke ontwikkeling
Coaches worden vooral ingeschakeld voor de persoonlijke ontwikkeling, zo wijst het onderzoek uit. Ook bij conflictsituaties mag de coach opdraven, terwijl hij of zij ook mensen kan helpen die vastlopen in hun carrière. Vrouwen kiezen daarbij vaker een coach voor conflicthantering (55%) dan mannen (44%).

Lees ook:

Mijn deur staat altijd open

Investeren in jezelf
Nederlanders zien coaching ‘als investeren in jezelf, net als sporten, cursussen volgen en gezond eten,’ zegt TC-directeur Nico van der Vlis. “Onder de mensen die ervaring hebben met coachen is dat zelfs 80%. Dat wijst erop dat coaching inmiddels uit de taboesfeer is en maatschappelijk is geaccepteerd. Daarmee loopt Nederland langzaam in op de VS.” In dat land wordt 94 procent van de coachinggesprekken over de telefoon gevoerd.

Volgens Van der Vlis heeft telecoaching grote voordelen ten opzichte van een face-to-face-gesprek. Je kunt je telecoach ook bereiken tijdens een zakenreis, hij of zij is ad hoc te raadplegen en het scheelt enorm in de reistijd.

Van degenen die ooit een coach geraadpleegd hebben zegt 64% dat door coaching minder ziekteverzuim optreedt. Eenzelfde percentage zegt dat de carrière er in een hogere versnelling door is geraakt.

Meer geld en cariere tips op: (bron: PLANET)

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x