Oranje wereldkampioen: managementlessen om te winnen

 

Oranje wereldkampioen Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen

 

Oranje wint net niet het WK voetbal. Zijn de lessen uit het verleden wel geleerd of toch nog niet helemaal? In ' Oranje wereldkampioen' staan tal van tips voor managers EN voetballiefhebbers, die succes dichterbij brengen. Als bondscoach Van Marwijk net iets beter had gelezen, wat zou er dan zijn gebeurd? Een herplaatsing van de bekendmaking van het uitkomen van mijn boek op 12 maart j.l.. Sindsdien 5 sterren uit 5 in de Arts & Auto; Boek van de Week in VI; Voetbalmaandblad Elf, Zo worden we wereldkampioen (De Telegraaf/2*); RTV N-H (radio, 4*), Goedemorgen Nederland (TV), Hart van Nederland (TV), Radio 1, Radio 2, Radio 538, Omroep Gelderland, en ook 4 sterren uit 5 in het nieuwe voetbalkwartaalblad Half 3. In de top 20 best verkochte managementboeken van Manager & Literatuur, aug. 2010.

Een managementboek voor voetballers, een voetbalboek voor managers!

 

Voorafgaand aan Wereldkampioenschappen voetbal wordt het Nederlands elftal vaak genoemd als één van de grote kanshebbers voor de titel. Ook nu het WK 2010 in Zuid-Afrika aanstaande is. Zestien miljoen bondscoaches hopen dat het team eindelijk de zo lang gekoesterde droom zal doen uitkomen: Oranje wereldkampioen!Zo ver is het nog niet. Oranje is nog nooit in staat geweest écht de laatste stap te zetten. Het team is ‘wereldkampioen nét niet’. Daar zijn tal van redenen voor aan te geven: misplaatste arrogantie tijdens de finale (1974); het ontbreken van topspelers Cruijff en Van Hanegem (1978); ruzie in de tent (1990); pech en het weglopen van sterspeler Gullit (1994); abominabele strafschoppen (1998) en zwakke coaching en ongedisciplineerde spelers (2006).

Het wordt tijd dat Oranje de belofte eindelijk gaat inlossen. Zonder hulp lijkt dit echter niet te gaan lukken. Tijd voor Professor Penalty om op zoek te gaan naar antwoorden op de vele vragen die Oranje omringen en die schreeuwen om antwoord. Waarom wint Oranje zelden een verlenging? Wordt er nu wél goed getraind op strafschoppen? Heeft het team een winnende strategie? Zijn de spelers in staat zichzelf weg te cijferen en hun emoties te beheersen? Zijn ‘we’ eigenlijk wel goed genoeg?

‘Oranje Wereldkampioen’ biedt inzicht in de kritieke succesfactoren van het Nederlands elftal. Het is gebaseerd op voetbalhistorische inzichten, de sterkten en zwakten van het huidige team en toegankelijke en direct toepasbare managementinzichten. Voetbal als metafoor voor management, met elk hoofdstuk concrete tips en hulpmiddelen voor de bondscoach en lessen voor iedereen die zowel in voetbal als management is geïnteresseerd.

Auteur en consultant Gyuri Vergouw staat sinds 2000, na publicatie van zijn veelgeprezen boek ‘De Strafschop’, bekend als Professor Penalty. In 2006 publiceerde hij een concurrentie analyse van het Duitse voetbal, ‘De laatste minuut’. Als Oranje wereldkampioen wil worden, is ook ‘Oranje wereldkampioen’ verplichte literatuur voor bondscoach en voetballiefhebbers.

Het boek is vanaf vandaag te koop in geselecteerde kwaliteitsboekhandels en via internet. Te koop via onder meer  www.managementboek.nl en www.hbp.net en via boekhandels als Jimmink, Amsterdam; sportwinkels als Smit-Cruijff sportkleding en Olympia Sport, Amsterdam, Venstra en Blankevoort, Amstelveen en Blokker, Heemstede, Couvee , Den Haag, alsmede boekhandels van de BGN groep. In de bestsellerlijst van ManagementBoek/Manager & Literatuur

Prijs 14,90  ISBN 978-90-7488-539-3
Uitgeverij: Holland Business Publications

Bestellen via http://www.hbp.net en http://www.managementboek.nl (zoek op Vergouw of Oranje)

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Gyuri Vergouw
Auteur
5 uit 5 sterren in de Arts & Auto; Zo wordt Oranje wereldkampioen, De Telegraaf; boek van de week in Voetbal International; Te beluisteren geweest op Radio 538; Omroep Gelderland; Goedemorgen Nederland (TV), Hart van Nederland (TV); Dit is de Dag, Radio 1; NCRV Radio 2; BNR Nieuwsradio; RTV N-H (radio); Manager & Literatuur (website); Oplossingsgerichtmanagement.nl, De Telegraaf en Manager & Literatuur (magazine), Most Magyarul (blad voor Hongaren in Nederland); Sportgeschiedenis.nl et cetera
Acquisitie voor zakelijke dienstverleners
[...] tips & tricks om succesvol te acquireren. Hoe profileer je je in de markt? Wat doe je als je een boek hebt geschreven? Van welke verenigingen moet je lid worden et cetera. De theoretische kaders zullen niet vergeten [...]
Gyuri Vergouw
Auteur
In De Telegraaf  van 3 april wordt in Telesportief, pag.T 23 aandacht besteed aan mijn nieuwe boek ‘Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen’. Onder de titel ‘Zo wordt Oranje wereldkampioen’ staat het volgende te lezen:
‘Aan de vooravond van het WK 2010 is het eerste boek gepresenteerd met een directe link met het Nederlands elftal. Het betreft ‘Oranje Wereldkampioen, managementlessen om te winnen’ van Gyuri Vergouw, die eerder ‘De strafschop’ en ‘De laatste minuut’ schreef. De auteur beschouwt deze uitgave als als sluitstuk van zijn sportwetenschappelijk drieluik.
Vergouw, managementconsultant van beroep, stelt de criteria vast, waaraan een bondscoach moet voldoen om de kans op succes te verhogen. Vergouw maakt onder meer gebruik van een concurrentieanalyse die  hij van het Duitse elftal heeft gemaakt. In elk hoofdstuk staan concrete tips en hulpmiddelen voor iedereen die zowel in voetbal als management geïnteresseerd is. Vergouw: ‘Dit boek is natuurlijk geen garantie op de titel, maar een ding staat vast, je wordt zeker geen wereldkampioen als je de in dit boek aangehaalde punten niet invult.’
Hij heeft diverse keren getracht om in contact met bondscoach Bert van Marwijk te komen, maar volgens Vergouw  ‘had hij het een jaar geleden al te druk…’.  Niettemin stelt de schrijver: ‘Toch acht ik Van Marwijk in staat om dingen uit dit boek op te pikken.'
Gyuri Vergouw
Auteur
Vandaag zijn de opnamen geweest voor het televisietweeluik ‘<em>Over de heg;’/Blick über den Zaun’</em> ,een tweeluik dat onderdeel is van een serie van vijf maal een half uur televisie over de relatie Nederlanders – Duitsers en een co-productie is met de Dutise radiozender Antenne Niederrhein. TV Gelderland zendt de serie uit van 1 tot en met 5 mei a.s. in het kader van de 65ste herdenking en bevrijding, dit jaar. In ‘Over de Heg’ gaat het vooral om de huidige relatie tussen Nederlanders en Duitsers, alhoewel de oorlog nog wel een kleine rol speelt.
Ik ben gevraagd om over het Duitse  en nederlandse voetbal mijn licht te laten schijnen, mede naar aanleiding van mijn boeken ‘De laatste minuut, de 7 mythen van het Duitse voetbal’ en ‘Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen’. De onderstaande mythes bespreek ik kort in het programma:
<strong>1) Duitsers scoren altijd in de laatste minuut; </strong>
<strong>2) Het Duitse elftal heeft steeds geluk met de loting; </strong>
<strong>3) Bij het Duitse team heerst eenheid; </strong>
<strong>4) Duitse voetballers kenmerken zich door vechtlust, inzet, orde en structuur, waardoor zij geen (voetbal)humor bezitten; 5) Voor Duitse spelers is voetbal een beroep, voor Nederlandse een spel; </strong>
<strong>6) De pers in Duitsland zorgt stelselmatig voor een underdogpositie van het eigen elftal; </strong>
<strong>7) De Mannschaft neemt strafschoppen beter dan Oranje.
</strong>
<strong>Een en ander is opgenomen voor een zgn. green screen, waardoor er beelden van wedstrijden achter mij zullen worden geprojecteerd.</strong>
Gyuri Vergouw
1 juni: signeren bij Boekhandel Jimmink
Vandaag signeer ik ‘Oranje wereldkampioen’ bij Boekhandel Jimmink aan de Rooseveltlaan te Amsterdam, van 19.00-21.00. U bent van harte welkom! Zodra Oranje de finale haalt, zal wederom worden gesigneerd bij Jimmink, hierover later meer!
ALLE LESSEN ZIJN GELEERD &laquo; VOETBLAH
[...] beseffen dat er maar een doel is. En dat is zoals het moet zijn! Het is vooral mooi om te zien dat alle lessen uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis goed door de coach zijn begrepen en zijn overgebracht. [...]
Gyuri Vergouw
Auteur
Een leuke reactie uit 'het veld'. Toon Gerbrands, directeur van AZ en in het verleden coach van vier volleybalteams die Nederlandse kampioenen werden en coach van het Nederlands volleybalteam dat in 1998 Europees kampioen werd, stuurde mij de volgende quote:
"Het is een verrassend boek, met een unieke benadering. Begrippen die passen bij dit boek zijn: bijzonder, onderscheidend, inspirerend en leerzaam".