De managementmonologen: kompas in de jungle van vakliteratuur

De managementmonologen, kompas in de managementjungle
Management-monologen, kompas in de managementjungle

Managers en de managementliteratuur staan er niet al te best op bij het grote publiek. Ideeën, hypes, theorieën en methodes overwoekeren het managementlandschap en velen vinden management inmiddels weinig meer dan flauwekul. Is dat wel zo? Juist voor wie snakt naar overzicht én inzicht schreef managementauteur Gyuri Vergouw het boek De managementmonologen. Hij gaat hierin op zoek naar de zin en onzin van de belangrijkste theorieën die hij vakkundig en met humor fileert. (Lees verder)

Positief geluid
Uitgangspunt van De managementmonologen is de aanname dat niet alle managementmethoden en theorieën alleen maar onzin kunnen zijn. Net zo min als dat alle omarmde modellen en technieken altijd en overal meteen toepasbaar zijn. Eigenlijk weten we maar één ding echt zeker, aldus Vergouw: bijna niets werkt altijd en overal en bijna alles werkt wel eens ooit en ergens.

Compleet overzicht
Voor het boek selecteerde Vergouw de grootste thema’s uit de managementliteratuur, van bevlogenheid van medewerkers tot verandermanagement, van werkelijk inzicht in de financiën tot strategievorming. In dertien bondige hoofdstukken wordt een helder overzicht van bestaande theorieën en wat ze waard (kunnen) zijn gegeven.

Man met ervaring
Gyuri Vergouw is econoom, organisatieadviseur, toezichthouder en veelgevraagd spreker over managementvraagstukken in binnen- en buitenland. Voor zijn inmiddels tiende boek putte hij uit dertig jaar ervaring als consultant en twintig jaar redactionele ervaring voor ManagementSite.nl, een van de grootste managementplatforms van Nederland. Hij staat in Nederland en daarbuiten dankzij zijn boek ‘De Strafschop’ ook bekend als Professor Penalty. Eerdere publicaties van zijn hand zijn onder meer Sabbatsverlof, Het dodo-effect en Commitment.

De managementmonologen
Kompas in de managementjungle
Auteur: Gyuri Vergouw
ISBN 9789024414376 | 172 pagina’s | € 22,50

Verkrijgbaar via Managementboek.nl en Businezz.nl en via alle gerenommeerde boekhandels.

Het bovenstaande bericht is als persbericht naar de vakpers verzonden.

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Gert Teusink
Lid sinds 2008
Op woendag-ochtend 6 december, van 10.30-10.45 op bezoek bij BNR-Nieuwsradio om te spreken over mijn nieuwste boek 'De managementmonologen'.