Dezelfde leiderschapskenmerken als een man en veel meer ambitie. Dat maakt een vrouw succesvol. Vrouwen zijn eerder succesvol als zij worden ondersteund door hun partner, bij mannen heeft dit nauwelijks invloed.

Succesfactoren
Welke factoren dragen bij aan een succesvolle doorstroom van vrouwen in organisaties:

  1. Ik ben doelgericht
  2. Ik heb een visie
  3. Ik creëer het juiste team
  4. Ik heb veel zelfvertrouwen
  5. Ik heb een rolmodel
  6. Ik ben proactief
  7. Ik creëer een netwerk

Lees ook:

Hindernissen in de persoonlijke effectiviteit van vrouwen

De succesfactoren voor vrouwen lijken veel op de succesfactoren die gelden voor mannen. Mannen schalen echter het creëren van een netwerk en het jezelf zichtbaar maken hoger in dan de vrouwen. Ook opvallend is dat het hebben van het juiste team thuis bij de mannen niet als succesfactor telt, terwijl dit bij vrouwen juist essentieel is. Vrouwen die een partner hebben die hen ondersteunt in het realiseren van hun ambities hebben een grotere kans op succes dan vrouwen die geen/minder ondersteuning krijgen. Bij mannen maakt de ondersteuning vanuit de partner geen verschil.

Succes van tegenwoordig
De huidige succesvolle vrouwen hebben zich aangepast aan de standaarden die gelden voor het type leiderschap in veel organisaties. Jezelf kunnen zijn is voor succesvolle vrouwen minder belangrijk dan voor andere vrouwen. Ook het rolmodel dat vrouwen hebben is een succesvolle vrouw die dezelfde masculiene kwaliteiten heeft als succesvolle mannen. Doordat succesvolle vrouwen zich aanpassen aan de mannelijke cultuur, blijven de ongeschreven regels over goede managers bestaan. Dit maakt het voor vrouwen die hiervan afwijken moeilijker om door te groeien.

Mannen zetten hun sterke eigenschappen vaker om in zelfvertrouwen. Vrouwen zijn wel heel positief over zichzelf, maar vertalen dit veel minder in het hebben van zelfvertrouwen. Zij vinden niet snel van zichzelf dat ze de beste zijn. Ze zijn heel ambitieus en weten goed hoe ze dit moeten bereiken. Mannen gaan echter een stap verder en voor het hoogst (on)haalbare. Zij zetten hun doel verder weg.

Drijfveren
De belangrijkste drijfveer voor succesvolle vrouwen is zich persoonlijk blijven ontwikkelen, waar dat voor zowel succesvolle mannen als voor de ‘gewone’ vrouwen het hebben van plezier in je werk is. Goed en helder kunnen communiceren is het belangrijkste om succesvol te kunnen worden. Het grootste verschil tussen gewone vrouwen en succesvolle vrouwen is te vinden in het belang dat gehecht wordt aan het bereiken van resultaat. Succesvolle vrouwen vinden dit erg belangrijk, terwijl de andere vrouwen hier veel minder belang aan hechten.  Ook hechten succesvolle vrouwen meer waarde aan een pro-actieve instelling. De andere vrouwen vinden het belangrijker dat ze in zichzelf en hun ideeën geloven en vinden dit eerder een reden om succesvol te kunnen worden.

Verbinding met de organisatie is van groot belang, vrouwen zijn echter vaak niet sterk verbonden met de organisatie waar ze voor werken of hebben geen rolmodel binnen hun organisatie gevonden. Terwijl ook voor vrouwen het vinden van een rolmodel binnen de organisatie van belang is om succesvol door te kunnen groeien.

Winst
Meer vrouwen in de raad van commissarissen leidt tot minder winst. Hadden de ‘old boys’ dan toch gelijk toen ze de deur voor vrouwen gesloten hielden?  Het beeld is gecompliceerd. Feit is dat bedrijven die meer vrouwen in hun board of directors hebben, slechtere financiële prestaties leveren. Ook is hun waarde op de aandelenmarkt lager dan van bedrijven met een grotendeels mannelijke board.
Opmerkelijk is dat vrouwelijke bestuurders  beter functioneren dan hun mannelijke collega’s in de raad. Ze zijn vaker aanwezig op vergaderingen, zijn doortastender in het ontslaan van slecht functionerende topmanagers en zijn over het algemeen actiever in hun beleid.

De rubriek ACTUEEL informeert u over recent verschenen artikelen in andere media. Bij elke bijdrage vermelden wij de oorspronkelijke bron. (Bronnen: Scope en ManagementTeam.nl)  Het betreffende onderzoek is verricht door de London School of Economics.

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Waar dit artikel aan voorbijgaat dat is aan de cruciale rol die wij mannen (toch) spelen bij het slagen of falen van vrouwen.

In 1977 schreef Robert Schrank de Harvard Classic ‘Two Women and Three Men on a Raft’. Onder het motto van samenwerking ondermijnen de mannen het gezag van de vrouwen tot dat de boot zinkt, letterlijk.

Het artikel lijkt gedateerd maar dat is het niet, een tenenkrommend diversiteitsdebat bij Pauw & Witteman op 01/10 jl. maakte dit nog eens pijnlijk duidelijk….

Zie voor dit ‘tenenkrommende debat’ de entry van 05/10 op partnersite http://www.managementpro.nl

x
x