Opleiding: Training Presenteren vanuit zelfvertrouwen

Presenteren vanuit zelfvertrouwen

Leer via een schat aan oefeningen in twee dagen veel beter presenteren. De training presenteren vanuit zelfvertrouwen is onze basis PLUS presentatietraining. Je maakt je de basisprincipes van goed presenteren eigen en krijgt het vertrouwen om overal een aantrekkelijke presentatie te geven.

Na de training presenteren vanuit zelfvertrouwen:

Na deze training presenteren gericht op zelfvertrouwen spreek je moeiteloos en overtuigend voor een groep. Of aan tafel in een vergadering of gesprek. Je durft jezelf te zijn Je weet dat je kunt vertrouwen op je improvisatievermogen.

Je weet wat je boodschap is en kunt die helder overbrengen.

Situaties waarin je resultaat zult zien:

  • Inspirerende (netwerk)gesprekken voeren
  • Succesvol spreken in het openbaar
  • Vergaderingen
  • Intern presenteren
  • Online trainingen of meetings
  • Pitchen

Inhoud 'Presenteren vanuit zelfvertrouwen’

Voor wie?
Deze training is gericht op (beginnende) sprekers die zich de basisprincipes van presenteren echt eigen willen maken. De training is geschikt voor iedereen die wel eens presentaties geeft, vergaderingen voorzit, ideeën wil inbrengen, voor een groep staat of (netwerk)gesprekken voert. Of dit juist wil gaan doen.

Als spreekangst een issue voor je is, adviseren wij onze training Spreekangst wordt Stemkracht. 

Programma

Onze enthousiaste en deskundige trainers creëren een veilige omgeving binnen de kleine groepen waarmee ze trainen. Het echte succes van een goede presentatietraining zit in oefenen in een groep en het krijgen van feedback. Daar geloven wij in.

Dag 1: Basis presentatie- en spreekvaardigheden

Je krijgt inzicht in de balans tussen een efficiënte voorbereiding (waaronder mindmapping) en het loslaten daarvan. Je ervaart de impact van focus vooraf middels een warming-up en aandacht voor een juiste ademhaling. We kijken naar het innemen van de rol van natuurlijk leider, rust inbouwen en een logische opbouw van een presentatie of gesprek. Je verkent de invloed van je stem, je houding en de plek op het podium of in de ruimte. Je onderzoekt het belang van contact met je publiek en de dynamiek van interactie. Gedurende de hele dag oefen je met vaardigheden zoals luisteren improvisatie en storytelling.

Dag 2: Presentatieskills aanscherpen

Deze dag ga je ervaren hoe beweging je kan helpen om je verhaal aansprekender te maken. Je leert hoe je effectief gebruik maakt van de ruimte en het podium. Je leert spelen met contact met je publiek. Je leert structuur aan te brengen in je verhaal. Je oefent met metaforen en anekdotes en structuren voor de opbouw van je verhaal. Je weet na deze dag hoe je je kernboodschap als kapstok gebruikt. En hoe de dynamiek bijdraagt aan een goede presentatie. Ook online presenteren komt aan bod. Je oefent aan de hand van jouw eigen presentatie. Deze kun je dus direct aanscherpen.

Investering 'Presenteren vnauit zelfvertrouwen'

De prijs voor deze tweedaagse presentatietraining is inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere en gezonde lunch.

EXTRA: Een jaar lang gratis deelname aan onze aanscherpavonden om te oefenen en je kennis op te frissen (5x per jaar). Ter waarde van €100,-

EXTRA: Het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl). Ter waarde van €21,-

Werkwijze

Tijdens de trainingen van Speechen.nl staat oefening voorop. Het succes van een goede presentatietraining zit in het oefenen in een groep en het krijgen van feedback. Je zult versteld staan van de vooruitgang die je boekt, juist door steeds kleine stappen te nemen.

Je oefent met de input die je zelf inbrengt. Op deze manier kun je al tijdens deze training je volgende presentatie voorbereiden en aanscherpen. Mensen zullen geboeid aan je lippen hangen.

Locatie

Deze training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Een inspirerende en ruime locatie die bestaat uit een grote foyer met een eigen theaterzaal.

Black Cat Theatre
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Voldoende parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV (slechtst 5 minuten lopen van station Sloterdijk).

Meer...
€950
ex. BTW
Beoordeling
9.2 (121)
Aangeboden door
Speechen.nl
Onderwerp
Zelfvertrouwen
Spreekangst
Presenteren
Niveau
HBO
Duur
2 weken + gratis deelname aan podium-inspiratie avonden
Looptijd
2 dagen
Taal
nl
Type product
training
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 8
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Amsterdam
vr 14 jun. 2024
Amsterdam
wo 2 okt. 2024
Amsterdam
wo 13 nov. 2024
Keurmerken aanbieder
NOBTRA
NRTO