Nederlands talent in China (2)

Arjan Schep heeft vier jaar lang voor de Bloemenveiling Aalsmeer gewerkt. Hij nam er deel aan het Young Potentials-traject en werkte in drie functies. Onlangs ging hij naar Guangzhou in China (foto hiernaast). Deel 2 van zijn verhaal. (Deel 1 staat hieronder.)

……. een week of twee geleden is het ‘Jaar van de Hond’ begonnen. Dit jaar staat garant voor goede familiebanden en vooral veel geldelijke voorspoed. De grote steden in China hebben lange tijd vuurwerk verbannen uit de verschillende centra, maar daar is dit jaar verandering in gekomen. Overal werd een week lang enorme hoeveelheden vuurwerk afgestoken. Alle vuurwerk wat in Nederland te krijgen is valt hierbij volledig in het niet. De stad heeft ook een metamorfose ondergaan, alles is rood en goud gekleurd. Overal hangen lampionnen en staan sinaasappelboompjes met rode papieren zakjes erin, wat natuurlijk voorspoed en geluk moet afdwingen………
 
Waarom vertel ik dit alles over China? China is leuk, druk, maar vooral ideaal geschikt voor geschoolde westerse ondernemers (de ongeschoolde westerse ondernemer doet het hier trouwens ook prima). U begrijpt het al, ik werk ook in China. Ik heb me trouwens bovenstaande niet volledig gerealiseerd, dus ik kwam in een enorme draaimolen van activiteiten terecht. Maar dat is nou juist hetgeen waarnaar ik op zoek was en nog steeds ben.
Ik woon en werk in Guangzhou, in de provincie Guandong. Canton is waarschijnlijk een naam die beter bekend is bij de meesten. De stad ligt in het Zuidoosten aan de Chinese kust. Het kloppende hart van de stad is de handel, die veelal wordt gedaan via de vele beurzen die hier worden georganiseerd. Dusseldorf en Frankfurt hebben grote beurscomplexen, Guangzhou haalt deze steden met gemak in. De beursgebouwen hier zijn gigantisch. Het aantal inwoners van deze stad trouwens ook, zo’n 13 miljoen.
 
                                                                                              (Vervolg deel 3)
 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>