Lieve Agnes

De financiële wereld staat in brand. Ondertussen is er in eigen land nog steeds geen pensioenakkoord dankzij de onenigheid binnen vakcentrale FNV, de grootste Nederlandse vakbond met 1,4 miljoen leden. En daarmee is valt er nog geen zinnig woord te zeggen over de financierbaarheid van ons pensioenstelsel, dat voor een groot deel in aandelen is belegd. Een goed moment om eens diepgaand met Agnes Jongerius - de machtigste vrouw van Nederland - van gedachten te wisselen over de stand van zaken in pensioenland. Kom, we pakken eens goed uit met twee volledige pagina's in het weekend, moeten ze bij NRC gedacht hebben. Het is tenslotte toch komkommertijd...

De aandelenmarkten in Europa zijn sinds dit jaar al gedaald met 10 tot 25%, afhankelijk van het land van je voorkeur. Voor Nederland staat de teller al op -16% en het einde is nog niet in zicht. Beleggers en 'de man in de straat' zien met angst en beven een nieuwe recessie in de vorm van een dubbele dip tegemoet. Het kan altijd erger: in Italië is men inmiddels de burelen van de ratingbureaus Moody's en Standard & Poors binnengevallen uit frustratie over het feit dat het land (terecht) in het klasje met stoute jongetjes is ingedeeld. Europese leiders volharden in het plakken van pleisters.

Wat zou Agnes van dat alles vinden? Wat betekent dit alles voor ons pensioenakkoord? Vol verwachting klopt ons hart. Maar in plaats van een grondig artikel over de impact van de huidige economische omstandigheden op de pensioendiscussie krijgen we een half-half portret voorgeschoteld met details over de jonge jaren van Jongerius. Over het feit dat ze vroeger thuis een uitschuiftafel hadden, dat Agnes vroeger op een katholieke turnvereniging haar radslag draaide (nu moeilijk voor te stellen) en dat ze Johnny Rep vroeger zo'n spetter vond. Wie zit hier op te wachten? Met welke agenda was verslaggeefster Danielle Pinedo naar de kopvrouw van FNV getogen? Op het einde van het stuk komt Jongerius nog even terug op Geert Wilders (de 'duvel en zijn oude moer' rel) en het robbertje straatvechten met FNV Bondgenoten voorman Henk van der Kolk. Maakt u geen zorgen mensen: Agnes en Henk zijn de beste vrienden. En nee, een deal met Geert zit er niet in.

De armoe van het artikel was blijkbaar zo groot dat er een foto van Agnes Jongerius paginagroot afgebeeld moest worden. Kom op NRC, hiervoor betaal ik geen honderden euro's per jaar. Kom eens met een grondig interview. Dat is in het belang van alle Nederlanders én van de statuur van de krant!

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>