Online kleding kopen? Passen voortaan bij Citybox...

Retouren bij fashion webwinkels zijn een grote margekiller. Onlangs stelde Jeansonline voor om de koerier dan maar buiten te laten wachten tot de klant klaar was met passen. Opslagbedrijf Citybox gaat samen met DeBuren paskamers aanbieden. Niet alleen kun je er nu je pakje ophalen, je kunt ook meteen de kleding passen.

Je kunt dus in alle rust op je eigen tijd het pakje ophalen, passen, en meenemen (of retour sturen als het niet past); click-fit-and-collect. Citybox start de proef in Rotterdam. Ik zie het wel zitten. Parkeren voor de deur, espressootje erbij, of liever nog een glaasje bubbels, en een 'Gouden Schaar' om mijn spijkerbroek toch nog wat korter maken.

Uit recente CBS cijfers blijkt dat 10 miljoen Nederlanders (8 op de 10 mensen), wel eens online spullen koopt. “Maar online winkelen zorgt ook voor gedoe”, volgens Jan van der Kleij, algemeen directeur van City Box. “Je moet thuis blijven om de spullen in ontvangst te nemen of je buren lief aankijken in de hoop dat zij het voor je aannemen. Maar zeker bij kleding en schoenen is de maat vaak een probleem. Een jurk is soms te groot of te klein. Dat zorgt ervoor dat je de spullen moet terugsturen en ook dat levert gedoe op. Daarom is City Box, samen met De Buren, op zoek gegaan naar innovatieve oplossingen om de consumenten te ontzorgen.”

Citybox heeft 23 vestigingen in Nederland en innoveert met nieuwe concepten voor webwinkels (in samenwerking met DeBuren) en stedelijke distributie voor de retail, servicemonteurs, retourstromen en bouwlogistiek.

Bron: AD - 7 februari 2014

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Paul Boselie
Lid sinds 2008
Lees voor meer informatie ook even:
http://www.twinklemagazine.nl/nieuws/2014/02/city-box-en-de-buren-starten-proef-met-paskamer/index.xml