Nieuwe opleiding elektrisch vervoer voor specialisten en adviseurs

Elektrische vervoer heeft de toekomst. Producenten introduceren nieuwe betaalbare modellen met een grotere actieradius en een kortere laadtijd. Daardoor groeit ook de vraag naar specialisten die over voldoende vakkennis beschikken om particulieren en bedrijven te kunnen adviseren in de overstap naar elektrisch rijden.

Om deze vakkennis te borgen is de Stichting Vakkennis Mobiliteit (SVKM) opgericht. SVKM heeft als doelstelling het kwaliteitsniveau in de autobranche te vergroten en te waarborgen. Daarmee neemt SVKM het initiatief om invulling te geven aan een lang gekoesterde wens om te komen tot een opleiding voor EV-Adviseurs en EV-Specialisten.

EV-Adviseurs​ en EV-Specialisten​

De gecertificeerde EV-Adviseur heeft alle benodigde kennis in huis om de klant deskundig te adviseren over een elektrische auto. ​Het examen EV-Adviseur is daarom bij uitstek geschikt voor verkoop- en service-adviseurs van autobedrijven en leasemaatschappijen, maar ook voor wagenparkbeheerders en beleidsmedewerkers. Met het certificaat EV-Specialist is een accountmanager in staat om de zakelijke klant deskundig te adviseren over verduurzaming van het hele wagenpark.

SVKM

De stichting bestaat uit een examencommissie, een raad van toezicht en een uitvoerend bestuur. Het bestuur bestaat uit Jan Rolleman (voorzitter), Jasper Engel (secretaris) en Arno Hofstede (penningmeester). Zij zijn in de dagelijkse praktijk naast SVKM direct betrokken bij de ontwikkelingen rond elektrische mobiliteit. De examencommissie bestaat uit leden van auto-importeurs, leasemaatschappijen, overheid, fleet owners en energiebedrijven. Deze breed samengestelde commissie beoordeelt de eindtermen en de examenvragen.

Voorzitter Jan Rolleman over SVKM: “Ontzettend mooi dat we met de oprichting van deze stichting nu concreet werken aan het vergroten en borgen van kennis rond duurzame mobiliteit en elektrisch rijden in het bijzonder. Met een gecertificeerde opleiding zijn de EV-Adviseurs en EV-Specialisten bovendien in staat zich te onderscheiden in de markt!”

SVKM verzorgt de examinering en certificering. De opleidingen worden verzorgd door gespecialiseerde opleiders. Zij gebruiken hiervoor de door SVKM opgestelde eindtermen.

 

Meer informatie is terug te vinden op www.SVKM.nl,

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>