Duurzame bouwlogistiek: Van Keulen maakt kans op DAM-prijs 2013

De DAM Prijs is een prijs voor de meest duurzame MKB-ondernemer in Amsterdam. Uit ieder stadsdeel wordt een stadsdeelwinnaar gekozen. De stadsdeelwinnaars maken vervolgens kans op het winnen van de DAM Prijs 2013 en de titel 'Meest duurzame MKB-ondernemer van heel Amsterdam'.

De Amsterdamse stadsdelen organiseren in 2013 opnieuw de DAM Prijs. MKB-ondernemers in Amsterdam met oog voor duurzaamheid konden zich via deze site inschrijven voor de DAM Prijs 2013. Je kunt nu stemmen op een van de genomineerde ondernemers.

DAM-prijs

DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. De DAM Prijs is een prijs voor de meest duurzame MKB-ondernemer in Amsterdam. Uit ieder stadsdeel is een stadsdeelwinnaar gekozen. De stadsdeelwinnaars maken kans op het winnen van de DAM Prijs 2013 en de titel 'Meest duurzame MKB-ondernemer van heel Amsterdam'

Van Keulen en bouwlogistiek

Bouwgroothandel van Keulen is een van de stadsdeelwinnaars en maakt kans op de Amsterdamse (hoofd)prijs. Als bouwgroothandel levert van Keulen een bijdrage aan schone stedelijke distributie in Amsterdam en slimmere bouwlogistiek.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een werkwoord. Veel bedrijven dragen het uit, Van Keulen voert het uit. John Veerman, directeur: "Van Keulen werkt aan schonere lucht en minder verkeer in de binnenstad. Met vrachtwagens die rijden op de ultraschone brandstof GTL en transport via zowel de binnenvaart als de Amsterdamse wateren. Met elektrische scooters, hybride auto’s, en boordcomputers die onze chauffeurs 'het nieuwe rijden' aanleren. Door bouwafval retour te nemen middels onze innovatieve Take-it-Bag. Van Keulen stimuleert duurzaam bouwen met Greenworks, ons assortiment 'groene' bouwmaterialen, zoals FSC/PEFC-gecertificeerd hout. En door het winnen van de Lean and Green Award committeert Van Keulen zich aan duurzame doelstellingen voor langere termijn. MVO is een werkwoord; veel bedrijven dragen het uit, Van Keulen voert het uit!"

Stemadvies

Bouw- en vrachtverkeer is de grootste bron van luchtverontreiniging in steden. Een ongeorganiseerde logistiek naar de bouwplaatsen is slecht voor de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid. In steden heeft 3 tot 5 van de 10 vrachtwagens een bouwplaats als bestemming, vaak maar met een kleine beetje materiaal.

Kan dat niet slimmer? Meer brengen, met minder vrachtwagens. Andere bedrijven die in de stad moeten zijn, bundelen hun goederenstromen, ontkoppelen aan de rand van de stad, vervoeren over water of besteden uit aan een ketenregisseur. En met veel succes. Waarom doen die bouwers dat niet? Ik heb mijn stem gegevens aan Van Keulen bouwgroothandel. Zij geven het goede voorbeeld met innovatie in bouwlogistiek!

Wil je ook stemmen op Van Keulen? Klik dan hier.

De zeven stadsdeelwinnaars van de DAM Prijs zijn:

  • Bolenius Restaurant (winnaar stadsdeel Zuid)
  • DURABILIT(winnaar stadsdeel Zuidoost)
  • International Hydro BV (winnaar stadsdeel Centrum)
  • KAZMOK (winnaar stadsdeel Nieuw-West)
  • Studio Jux (winnaar stadsdeel Oost)
  • Van Keulen Hout en Bouwmaterialen (winnaar stadsdeel Noord)
  • Versvishandel Jan van As (winnaar stadsdeel West)

http://www.youtube.com/watch?v=DP51I7INxCI&feature=player_embedded

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>