Boodschappen van lokale Amsterdamse ondernemers te bestellen via Local Heroes

Een van mijn geliefde recepten is varkenswangetje; boterzachte Carrillada Ibérica. Die haal ik altijd bij slager Kema op de Kinkerstraat bij de drukke Amsterdamse Ten Katemarkt. Dat is een leuke ommetje voor als we tijd hebben. Maar, die tijd hebben we niet altijd. Gelukkig kunnen we nu online terecht bij onze slager.

De app Local Heroes is gelanceerd die het mogelijk maakt om bij lokale ondernemers producten online te bestellen. Via Local Heroes kunnen klanten veilig vanaf de bank hun boodschappen bestellen bij 24 ondernemers van de Amsterdamse Ten Katemarkt en uit Oud-West.

Van de hummus van de markt tot aan de verse zalm van de visboer, gebrande walnoten van het notengilde of aardbeien van de groentekraam; 'al het beste uit de buurt is te bestellen'. De boodschappen kunnen dezelfde dag al gratis worden opgehaald bij een pick up point, op de markt, of voor een klein bedrag worden thuisbezorgd door een fietskoerier.

Help de markten en speciaalzaken

Local Heroes is een nieuw e-commerce platform om lokale ondernemers te ondersteunen. Zij hebben vaak niet de middelen om op te boksen tegen de grote online spelers. Veel markten en winkeliers hebben het juist nu zwaar en zien hun omzet teruglopen. Local Heroes maakt het mogelijk om juist bij mijn favoriete ondernemers boodschappen te doen op een eenvoudige en snelle manier. De consument betaalt niet extra; de prijzen van de producten in de app zijn gelijk aan de prijzen in de winkels en marktkramen.

Straks in heel Nederland?

Na lange voorbereidingen is de app nu vervroegd live in Amsterdam West. De ambitie is om Local Heroes op diverse plekken in Nederland uit te rollen. Initiatiefnemer Maarten Coumans legt uit: “We zijn achter de schermen al maanden bezig met dit platform om kleine ondernemers te helpen hun producten online aan te bieden. We stonden in de startblokken om over zes weken naar buiten te gaan, maar door het coronavirus hebben we onze lancering vervroegd. Het is nu meer dan ooit relevant en belangrijk om je boodschappen te doen bij de ondernemer om de hoek, zodat je favoriete groentekraam of visboer niet gaan omvallen. De producten kan je vanaf de bank thuis bestellen en aan het einde van de dag contactloos afhalen in de buitenlucht of laten bezorgen. Veilig voor iedereen”.

Wie zit erachter?

Local Heroes is een initiatief van de Nederlandse ondernemer Maarten Coumans. Met 8 jaar ondernemerschap en een achtergrond in FMCG bij Unilever en Ahold/Albert Heijn brengt hij zijn ervaring samen in Local Heroes. Samen met een team experts uit binnen- en buitenland staat hij aan de basis van dit nieuwe platform. Local Heroes is geselecteerd voor de ‘McKinsey Fuel Ignition Club’, een programma waarin veelbelovende start-ups worden geadviseerd.

De app is hier te downloaden.

Foto: Local Heroes

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>