Amsterdam Logistics Hub combineert goederen- en personenmobiliteit

Amsterdam legt de lat hoog; in 2030 gaat de stad voor volledig emissievrij is. Naast elektrisch rijden, uitstootvrij vervoeren en slimmer bezorgen, wordt er flink gesneden in het aantal parkeerplaatsen binnen de ring. Over vijf jaar zullen er al 10.000 minder parkeerplaatsen in het centrum van Amsterdam zijn.

Voor transporteurs, werknemers en bezoekers van de stad Amsterdam wordt het er niet eenvoudiger op om met hun voertuig de stad te bereiken, laat staan een parkeerplaats te vinden. Om de mobiliteit van en naar de binnenstad te kunnen verduurzamen, slaat de volgend jaar te openen Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) alvast de handen ineen met ParkBee. Deze scale-up in innovatieve exploitatie van parkeerruimte zorgt ervoor dat automobilisten straks gemakkelijk een van de 1.700 parkeerplaatsen van ALC kunnen reserveren of er direct kunnen parkeren met parkeer-apps als Parkmobile en Yellowbrick.

Het nieuwe circulaire logistieke centrum in het havengebied van Amsterdam, ALC, biedt niet alleen een duurzame oplossing voor de toenemende logistieke belasting van de stad, maar komt ook tegemoet aan het groeiend tekort aan parkeerplaatsen. In de toekomst kunnen mensen hun auto parkeren op de 1.700 parkeerplaatsen in het 24/7 geopende en beveiligde logistieke centrum. Vanaf de parkeerplaats worden ze met een elektrische boot of ander emissievrij vervoer van en naar Amsterdam gebracht.

Wouter Moll, projectdirecteur van ALC: “Het partnership met ParkBee geeft ons de mogelijkheid om van de Amsterdam Logistic Cityhub ook een slimme people hub te maken. Het is al vanaf 2021 dé oplossing om filevrij én emissievrij in de stad te komen.”

Rutger Schuur van ParkBee vult aan: “Het is heel verstandig om alle parkeerruimte vanaf het begin zo efficiënt mogelijk uit te geven. Met onze digitale en geïntegreerde oplossing maken we het mogelijk om de 1.700 parkeerplekken optimaal te benutten en de stad straks voor mensen bereikbaar te maken. Automobilisten weten vooraf of er plaats is bij ALC en hoe laat ze er daadwerkelijk kunnen parkeren. Wij bieden hiervoor ons platform.”

 

Bron foto: Amsterdam Logistics Hub

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>