Channels

Betere banen en opdrachten, meer geld verdienen. Iedereen weet dat mensen die er goed uit zien al gauw de betere banen in de wacht slepen en over het algemeen ook meer succesvol zijn in het leven.

Er is meer nodig dan alleen uiterlijk om aantrekkelijk te zijn. Het meest effectief is de combinatie van de twee aspecten. Hoe meer van de regels je inbouwt tot 2e natuur, hoe makkelijker het je af zal gaan. Reëel en imaginair beeld opbouwen (1 + 1 = 3 ?!)
Iemand moet er goed of verzorgd uit zien (reëel) en er moet een goed verhaal achter de mens zitten (imaginair). Tezamen schetsen ze een totaalbeeld waarop iemand beoordeeld wordt.

Bekwaam jezelf in de standaard factoren.

Lees ook:

Persoonlijke Effectiviteit in Zaken

Er zijn regels die het vergemakkelijken om meer uit te stralen en aantrekkelijk te zijn. Hieronder worden ze benoemd en kort toegelicht (ze liggen bijna allemaal in het imaginaire gedeelte):

1) Een verzorgd uiterlijk.
2) Het onafhankelijk zijn.
3) Onverschilligheid uitstralen.
4) Grappig zijn.
5) Sociaal aangepast zijn.
6) Goede omgang met je stem.
7) Je reputatie.

Nogmaals, fysieke aantrekkelijkheid (dus een mooi uiterlijk) heeft hier weinig mee te maken. (Ja het helpt, maar is geen absolute voorwaarde).

Tot slot:
Persoonlijke marketing en meer succesvol zijn is dus niet moeilijk. Het blijkt dat het enige oefening vergt. Let dus op de regels en ontwikkel die voor jezelf; ga er bewust mee om tot dat het 2e natuur wordt. Pak één of twee regels tegelijk en pas die toe.

Lees ook:
Personal branding
Naam maken als professional
Frank Kwakman

U bent uw eigen merk! ‘Personal branding’ is dé manier om u te onderscheiden. Dit geldt niet alleen voor zakelijke dienstverleners, maar voor iedereen die in een persoonsgebonden business werkzaam is. U bent pas een personal brand als anderen dat vinden. Dit artikel verschaft de vijf stappen daartoe; met veel voorbeelden!

(bron : Management Issues)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x