Amazon, Twitter, Google en Apple in de top 50 van FT

Actueel

Amazon leidend met E-book:
De Amerikaanse online winkel Amazon heeft deze Kerst voor het eerst meer elektronische dan papieren boeken verkocht. Het apparaat waarmee de boeken te lezen zijn, Amazons eigen e-reader de Kindle, werd door klanten van Amazon het meest kado gedaan met Kerstmis.
Op de verkochte e-books maakt het bedrijf verlies, op zijn minst twee dollar per boek. De uitgevers vragen 12 dollar per boek, terwijl Amazon ze als e-book voor 10 dollar verkoopt. De winkel wil met de lage prijzen voor boeken de verkoop van de Kindle stimuleren en de leiding op de e-bookmarkt behouden.

Op de lijst van Financial Times, met de 50 invloedrijkste mensen van het afgelopen decennium, staat in de categorie zakenmensen de oprichter van Amazon bovenaan, vervolgens komen de oprichters van Twitter, ...Tony de Bree
Lid sinds 2019
E-boeks hebben in Nederland een grote toekomst. Het interessante is alleen dat in Nederland de prijzen van Nederlandstalige e-boeks vaak niet veel afwijken van de geprinte versies terwijl dat in bv Amerika wel het geval is.

Ook in dit geval spelen uitgevers een "dubieuze" rol. Door prijzen van (e-)boeken kunstmatig hoog te houden. De oplossing is simpel: gewoon zelf je e-boeks maken, weggeven of verkopen mbv bv Paypal. Of via een printing-on-demand uitgever.

Doe ik ook al jaren. Vooral in het Engels. Maar ook steeds meer in het Nederlands.

Mvg
Tony de Bree
www.dagboekvaneenbankier.nl

p.s.
Ik heb trouwens een e-reader van Sony in Amerika gekocht en dat bevalt prima. Alleen hebben de meeste e-books nog niet het optimale formaat (in bv pdf).
Tony de Bree
Lid sinds 2019
Het zou me trouwens niet verbazen als er nog veel meer e-books buiten Amazon en Bol etc verkocht zouden worden. Namelijk rechtstreeks bij schrijvers mbt Clickbank en Paypal.

Geldt ook voor de meeste van mijn rapporten en boeken (die ik zelf koop of die ik verkoop).
Inclusief steeds vaker audio-boeken.

Tony de Bree
http://www.dagboekvaneenbankier.nl

Meer over Internet en uw bedrijf