Channels

Liefst 68% van de mensen die in marketing en sales op zoek zijn naar een nieuwe baan, vindt dat ze meer capaciteiten hebben dan hun huidige manager. Dat blijkt uit een recente poll op de website van Cobben & Van Tulder, gespecialiseerd in marketing en sales recruitment.

De ondervraagde doelgroep bestond uit marketing en sales professionals met minimaal HBO en enkele jaren werkervaring. Gedurende de maand juni is via de poll aan zo’n 350 sollicitanten gevraagd wie er meer capaciteiten en kwalificaties bezitten, zijzelf of hun managers. Dat de uitslag duidelijk ten gunste van de sollicitanten uitviel, is allerminst verrassend, want ze hadden in hun eigen beleving natuurlijk al lang op de stoel van hun manager moeten zitten. Ze hebben de afgelopen periode hard gewerkt, veel geleerd en zijn op een gegeven moment toe aan een nieuwe uitdaging. Maar het management van hun huidige werkgever heeft deze uitdaging niet te bieden of vindt dat de medewerker nog niet toe is aan een vervolgstap. Dus gaan ze extern op zoek.

De vraag luidt hoe die manager ooit op die plek is gekomen? En waarom wordt hij door zijn baas gehandhaafd, terwijl zijn ondergeschikten meer capaciteiten zouden hebben? Wellicht is deze uitslag ook te verklaren door de menselijke eigenschap mislukkingen aan anderen te wijten. Sollicitanten vinden, heel terecht, van zichzelf dat ze veel kunnen, maar hun manager wil dat maar niet inzien en houdt promotie tegen. En de targets die managers stellen, zijn in hun ogen onrealistisch en volstrekt onhaalbaar.

Bron:SALES-ONLINE

Kennisbank onderwerpen:

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x