Channels

Fouten van managers zijn vaak diep in de persoonlijkheid verankerd. Het betreft de manier waarop ze hun emoties hanteren. Doorgaans hebben ze te maken met het vermijden van situaties die angst oproepen. Zoals; verwachtingen niet expliciet maken, te veel doelen stellen, geen plan over hoe je resultaat wilt bereiken, mensen niet durven aanspreken op hun verantwoordelijkheid,  teveel vertrouwen op adviseurs en experts of wachten tot mensen zo ver zijn dat ze meedoen aan een project, zeggen: ‘kijk maar hoe ver je komt…’. Het berust allemaal op kostbaar ontwijkinggedrag. Er is maar één uitweg: je angst onder ogen zien en niet langer wegduiken. Wees duidelijk!

Uitdagende transformaties en visionaire doelen moet je altijd vertalen naar praktische resultaten. Langs welke weg wil je die bereiken en hoe past ieders aandeel in dat beeld? Maar in de praktijk zie je die uitwerking meestal niet en blijft het steken in nauwelijks te controleren leuzen als ‘We gaan het aantal productfouten reduceren met 25%’ of ‘Klachten worden binnen een maand afgehandeld’.

Pijnleiden

Een goede manager heeft respect voor de menselijke kant van de organisatie. Het moet in een bedrijf niet alleen gaan om producten, omzet en winst. Een manager moet zich ook afvragen: “Hoe kunnen mijn mensen deze reis mogelijk maken?” Als je dat kunt bereiken, dan heb je een winnende formule. Goed management is belangrijker dan een organisatievorm. De organisatievorm draagt niet wezenlijk bij aan het bereiken van goede uitkomsten. Het de samenwerking tussen mensen die het succes bepalen.

Een belangrijke klant van een metaal-bedrijf had klachten over de kwaliteit. Wat deed de ceo? Zich uitputten in excuses en de verantwoordelijk  manager de huid vol schelden. Die manager putte zich weer uit in vergaderingen en uitgebreide communicatie, maar het leidde niet tot kwaliteitsverbetering. Wat deed hij fout? Hij maakte geen duidelijke plannen en stelde geen nauw omschreven doelen. Wat je ook regelmatig ziet: iemand beschrijft wat er nodig is en voegt er dan aan toe: ‘Kijk maar eens’. Waarom kost het zoveel moeite om duidelijk te zijn? Om te beginnen is het natuurlijk ingewikkelder om iets helemaal te door denken, dan enthousiast ‘kom op jongens!’ te roepen. Vaak draait het, zoals gezegd, om angst. Als je een helder doel stelt, en je maakt het niet waar, dan heb je gefaald. Of je bent bang dat je mensen je als een onsympathieke dictator zien, vervolgens ja knikken en de boel stilletjes saboteren.

De rubriek ACTUEEL informeert u over recent verschenen berichten in andere media. In elk bericht vermelden wij de oorspronkelijke bronnen. Bron: Kluwer door Robert H. Schaffer

Kennisbank onderwerpen:

Dit artikel is toegankelijk voor Pro-abonnees

Voor € 4 per maand of € 30 per jaar ontvangt u:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
Upgrade naar Pro-abonnement

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x