De hrm-functie zal zich de komende jaren sterk transformeren. Zo zal de functie zich splitsen in twee onderdelen: de hr business partner en de hr serviceprovider.

De hr businesspartner heeft een strategische focus, maar richt zich ook op zogeheten `demand-management` en blijft altijd deel uitmaken van de organisatie. De functie van hr serviceprovider kan zowel door de interne hr-afdeling als door een externe partij worden ingevuld. De taak van de provider is het leveren van diensten tegen lage kosten. De fundamentele verandering van hr heeft verschillende met elkaar interacterende oorzaken.

Allereerst zijn er structurele veranderingen aan de kant van de afnemers van hr-diensten. Afnemers zijn in toenemende mate in staat om zelf de uitvoering van het personeelsmanagement ter hand te nemen en willen dat ook. Een tweede structurele verandering heeft te maken met de aanbieders van hr-diensten. De toenemende trend tot uitbesteding stimuleert aanbieders om te innoveren en te zoeken naar manieren waarop de kosten nog verder gedrukt kunnen worden. En dat heeft weer een cumulatieve wisselwerking met de vraag. De laatste categorie veranderingen heeft te maken met de veranderende kijk op de organisatie en de inrichting van de hr-functie.

Bron: Gids voor Personeelsmanagement

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x