Positionering HR tijdens verandertrajecten: waar ligt de toegevoegde waarde volgens het management?

24-04-2013 in Zwolle - bijeenkomst NVP - tevens toegankelijk voor HR-professionals en belangstellenden

Wat staat HR te doen om een gelijkwaardige positionering te verwerven naast ‘Finance', (juist) ook in crisistijd? Ulrich onderscheid in zijn theoretische model op strategisch niveau de rol van ‘strategische partner' en die van ‘change agent'. (Her)kennen we deze rollen en (hoe) brengen we ze in de praktijk? Wat gebeurt er als je als organisatie tijdens crisistijd in de kramp schiet en HR niet op waarde schat? Wat maakt dat je als HR niet gemist wordt tijdens een verandertraject?

Maken bovenstaande vragen jou nieuwsgierig? Spelen vergelijkbare vragen ook in jouw organisatie? Worstel jezelf met vergelijkbare vragen? Ben je benieuwd naar wat een ervaringsdeskundige manager, met 20 jaar ervaring met diverse verandertrajecten bij Univé rechtshulp, te vertellen heeft? Wil je graag ervaringen uitwisselen met collega's? Dan is deze interactieve workshop  echt iets voor jou!

Wytze de Vries (tot 1 juli 2012 directeur stichting Univé Rechtshulp) zal op basis van zijn ervaringen vertellen hoe hij aankijkt tegen de positionering van HR tijdens verandertrajecten. Aansluitend is er ruimte om met behulp van een interactieve werkvorm positioneringen uit jullie eigen krachtenveld in te brengen en deze aan den lijve ter ervaren en ervaringen uit te wisselen, bijvoorbeeld: Wat doe je als het management jouw deur voorbij gaat en bij Financiën binnenwandelt om de consequenties van de verandering door te spreken? En wat doe jij om het management en de directie mee te nemen in het verhaal van de medewerkers? Waar sta jij in het krachtenveld van jouw organisatie?

Programma

  • 17-00-18.00 uur    Ontvangst met lekkere, lichte maaltijd en netwerken
  • 18.00-19.30 uur     Interactieve workshop door Wytze de Vries gefaciliteerd door Sonja van Beveren
  • vanaf 19.30 uur       Borrel en netwerken

Kosten: € 25.

Locatie: Van Ede & Partners, Eekwal 6, 8011 LD Zwolle

Aanmelden: http://www.nvp-plaza.nl/site/nl/actueel.phtml?p=agenda-aanmelden&index=1577

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>