Nieuwe propositie rond zonne-energie versnelt energietransitie naar duurzame vorm!

Deze site Exeditie Duurzaam is oorspronkelijk opgezet om aandacht te besteden aan alle facetten rond duurzaamheid en dus aan people, planet and profit. Na enige tijd groeide de site als vanzelf meer toe naar zaken die met ‘people’ te maken hebben en hoe zij duurzaam inzetbaar blijven en de rol van zelf(leiderschap) daarin. Vandaag is het de hoogste tijd voor een uitje naar ‘planet’. In deze blog lees je over het initiatief van Maarten van Biggelaar van BigSolar die vorige jaar een slim plan bedacht om zonne-energie voor veel meer mensen, en dan met name voor iedere huizenbezitter, toegankelijk te maken. Nu, na een jaar, concluderen zij dat hun propositie veranderen moest, en hebben zij,samen met de consument, bekeken welke drempels er nog zijn daar veel mensen de stap naar zonnepanelen nog niet durven maken. Het blijft zoeken en pionieren om die overstap naar alternatieve energiebronnen te maken. Hieronder lees je meer over hun nieuwe plan.

Het roer om

Na een eerste pilot jaar gooit BigSolar haar propositie rigoureus om. Daar waar huizenbezitters aanvankelijk hun zonnepanelen bij het bedrijf konden huren, biedt BigSolar nu een eenvoudige koopconstructie aan. Hierdoor word je als huizenbezitter direct eigenaar van het systeem dat gemiddeld zo’n 5000 euro kost, maar met de mogelijkheid om de investering te spreiden over maximaal 15 jaar. Door deze nieuwe constructie krijg het huis direct een beter energielabel waardoor het in waarde stijgt. En de huiseigenaar kan hierdoor gebruik maken van de overheidsregeling om de betaalde 21% BTW op de zonnepanelen terug te vorderen.

Pioniersrol

“De energietransitie moet versnellen, daar is iedereen het mee eens. Hoe dat het beste kan weet niemand.  Wij willen een pioniersrol innemen op de markt voor particuliere huizenbezitters. Samen met onze klanten willen we drempel voor drempel wegnemen zodat uiteindelijk massaal overgestapt wordt op zonne-energie. Daarom hebben we onze propositie aangepast”, aldus Philip Elias, directeur van BigSolar. Huiseigenaren die eerder een leaseconstructie aangingen met BigSolar krijgen nu een aanbod over te gaan op de nieuwe aantrekkelijkere propositie.

20 jaar opbrengstgarantie

Een aantal factoren zoals locatie, omvang van het dak en schaduw bepalen of een huis al dan niet geschikt is voor zonnepanelen. Om te beoordelen of een huis geschikt is kan een ‘dakcheck’ gedaan worden op bigsolar.nl. Daarmee bereken je ook direct hoeveel zonnepanelen op het dak mogelijk zijn en hoeveel besparing op de energierekening dat oplevert. Gemiddeld zal dat 600 euro per huis per jaar zijn. BigSolar biedt vervolgens een voorstel aan, waarbij de klant bepaalt of het systeem in één keer of gespreid betaald wordt. Indien een lange looptijd gekozen wordt kan het zo zijn dat het maandbedrag aan afbetaling lager ligt dan de besparing die de panelen opleveren. Binnen enkele weken kan alles geregeld zijn. BigSolar garandeert twintig jaar de opbrengst van de zonnepanelen. Wanneer dat onverwachts niet behaald wordt compenseert BigSolar, heel sympathiek, het verschil in kWh tegen de dan geldende energieprijs.

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>