Zet jouw geluk en succes op nr. 1

Een betere wereld? Zet jouw geluk en succes op nr. 1 - Madelon Dik

Wil jij een positieve impact maken in de wereld? Zorg dan dat je allereerst goed voor jezelf zorgt. Want net als in het vliegtuig moet je eerst je eigen zuurstof masker opdoen en dan pas het masker van je kinderen en de medepassagiers. Doe je dit niet red je een handje vol mensen, terwijl je het hele vliegtuig kan redden als jij jezelf op nr. 1 zet.

In een leven loyaal aan jouw waarden en waarheid, zonder concessies ben je op je best. Dan weet je wat je wilt, waar je voor staat en ben je als beste in staat een positieve impact te maken in het leven van anderen. Teveel mensen zijn hard aan het werk, continu maar druk, voelen zich opgejaagd en zijn stiekem ontevreden over hun werk en leven. Herken jij dit? Vraag jij je wel een af: ‘Is dit de bedoeling van mijn leven?’ Dan stel je de juiste vraag! Dan ben je wakker en klaar om te stoppen met volgen. Klaar om het heft in handen te nemen en je werk en leven af te stemmen op wat goed is voor jou. Want dat is allereerst goed en prettig voor jezelf maar bovendien het allerbeste uitgangspunt om het meest succesvol te zijn én het meest van betekenis te zijn voor anderen.

We worden in het ootje genomen

Alles - nou ja veel - is erop gericht jou van buiten naar binnen te laten leven. Daar vaart de economie en maatschappij wel bij. Zo investeren werkgevers in jou met als doel dat je je inzet voor de bedrijfsdoelstellingen. Reclames zijn er om jou te verleiden zoveel mogelijk te kopen. De sociale media verleid je om veel ‘likes te sparen’. Het nieuws brengt jou nieuws (helaas vooral slecht nieuws), zodat je hun medium blijft lezen. De politiek lobbyt erop los zodat zij populair zijn. En zo kan ik nog even doorgaan. Is dit erg? Dat bepaal jij!

Een leven van buiten naar binnen gaat aan je vreten

Indien jij je te veel laat leiden door de buitenwereld is de kans groot dat je geleefd wordt. Dat je meegezogen wordt in de dimensie van presteren, van groeien, van meer verdienen, promoveren en geliked worden op social media…. Je leeft van buiten naar binnen. In de ogen van anderen ben je weliswaar succesvol, maar voor jou voelt dat wel anders. Realiseer je dat beloning van buiten uiteindelijk aan je gaat vreten, je raakt er door uitgeput, want het is nooit genoeg. Ikzelf weet dat als geen ander. Ik was 30 jaar, verdiende goed geld, leuke man, gezinnetje, alles op orde zou je denken, maar tijd en aandacht voor mezelf, voor mijn gezin, voor rust en contact met mijn binnenwereld had ik niet. Ik raakte uitgeput en overspannen. Dit was mijn wake up call om te onderzoeken en te gaan werken en leven afgestemd op wat is goed voor mij.

Hoe doe je dat? Leven van binnen naar buiten, jezelf op nr. 1

 

Hoe jij kijkt, denkt en doet heeft gecreëerd waar je nu staat. Wil je een andere output is het dus zaak te beginnen bij de input, jouw kern. Start jouw innerlijke reis met wat je echt wilt en maak je weg vrij van beperkende gedachten en patronen. Ik kan je beloven dat de antwoorden altijd dichtbij liggen. Wat je te doen hebt is op een nieuwe manier naar jezelf te kijken, je intuïtie weer te gebruiken en te voelen wat klopt voor jou. Ontdek wat jouw authentieke succes is waarmee je waarde toevoegt aan jezelf én je omgeving. Want met deze focus hou je het vol en kun je blijven groeien.

Wat goed is voor jou weet alleen jij. Iedereen is anders. Jij moet de stap zetten naar meer diepgang, authenticiteit en stap voor stap gaan werken en leven zoals jij wilt. Als je het eenmaal ziet en voelt dan kun je niet meer anders. Dan is het opeens helder wat je wilt en hoe je wilt leven. Dan komt er zoveel meer kwaliteit, positiviteit, rust en plezier naar je toe. Juist dan kun je oneindig groeien en waarde toevoegen in lijn met wie je bent, waar je talenten liggen en waar je het meest succesvol kunt zijn.

Stop met vergelijken, stop met zoeken, stop met uitstellen. Negeer niet langer de onrust, het continu druk zijn, het gevoel van dingen moeten. Stop met de gedachte dat je alleen succesvol bent  “als…”. Is het wel waar dat je hard moet werken voor je geld? En wie heeft je wijs gemaakt dat voldoening en succes niet samengaan. Neem niet langer genoegen met dat je aan de buitenkant een leuk en succesvol leven leidt, terwijl je stiekem best weet dat zo doorgaan je uiteindelijk geen echte vervulling en de impact brengen waar je naar verlangt.

Als jij straalt heb je de meeste impact

Ik gun iedereen om in actie te komen en praktische stappen te zetten naar je authentieke succes. Hoe meer mensen stralen, hoe positiever de energie, hoe meer daadkracht, hoe meer aandacht en energie gericht op het goede. Dit hoeft allemaal helemaal niet groot te zijn. Juist door te beginnen en kleine stapjes te zetten creëren je jouw ultieme leven voor jezelf en anderen. Alles begint klein en alles moet je oefenen. Ik geloof echt dat iedereen een fantastisch leven kan hebben ongeacht je omstandigheden. Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Je hart volgen. Goed doen. Met gemak en plezier je authentieke succes leven. Iedere dag weer jezelf op nr. 1

 

Madelon Dik is auteur en business coach. Madelon heeft met haar commerciële achtergrond geleerd dat je alleen maar echt succesvol kunt zijn als je je hart volgt. Om je werk en bedrijf af te stemmen op je authentieke talent en waarden heeft ze het boek geschreven: Groei doe-het-zelf. Haar motto is “stap in je grootsheid”. Volgens Madelon zijn er teveel mensen die concepten, ideeën en verwachtingen van anderen volgen. Hierdoor lijken persoonlijke doelen steeds verder af te drijven. Nog harder werken bewerkt vaak het tegenovergestelde. Vanuit deze levensfilosofie geeft Madelon korte, intensieve interventies die je helpen vanuit je eigen kracht succes en vrijheid te vinden. Kijk hier voor meer informatie.

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>