24 Months brengt ondernemers en academisch toptalent bij elkaar

Een kenmerk van ondernemers is dat zij altijd tijd tekort hebben om al hun plannen te verwezenlijken. Het is zonde dat daardoor een flink aantal innovatieve ideeën en kansen op business development blijven liggen. Tegelijkertijd is er een groep academische topstudenten, die niet voor een voor de hand liggend traineetraject bij een grote onderneming of starterfunctie kiezen, maar wel hun kwaliteiten willen  inzetten waar ze dat het beste kunnen doen: bij een succesvolle ondernemer, waar ze een super interessant project zelfstandig kunnen draaien. 24Months brengt ze bij elkaar.

Tijdens een bijeenkomst maakte ik kennis met twee initiatiefnemers, (Hendrik Halbe, directeur van HOPE en Huib Broekhuis, eigenaar van VDS Training Consultants en ondernemer 3.0). Voor het MKB of voor grote bedrijven in Nederland kan het volgende bijzonder interessant zijn.

Wat is de reden dat 24 Months is opgericht?
Aan de ene kant bedienen wij ondernemers die voor een specifiek project een ondernemend toptalent binnen wil halen. Een dergelijk project kent natuurlijk een bepaalde tijdsduur. Een ondernemer heeft er vaak geen flauw idee van hoe hij met zo’n talent in contact moet komen.
Aan de andere kant begeleiden wij gedurende 24 Months academische toptalenten. Meestal hebben ze een bedrijfskundige of economische (studie)achtergrond, met 0 tot 3 jaar werkervaring. Daarnaast hebben ze aantoonbare nevenactiviteiten naast hun studie gedaan, zoals bijvoorbeeld het werken op ZZP basis.

En voor wat voor soort opdrachten worden die toptalenten dan ingezet?
Ten eerste willen we benadrukken dat de afgestudeerde, ondernemende toptalenten ( academici) de drive in huis hebben om serieuze groeiambities of ideeën te willen realiseren van ondernemers of ondernemingen. Hierbij kun je denken aan opdrachten zoals bijvoorbeeld het opzetten van een nieuwe business unit, het introduceren van een nieuw product of dienst of een internationaliseringstrategie uitrollen.
Dit soort opdrachten geeft een ondernemend toptalent veel verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om direct zijn of haar ideeën in de praktijk te brengen. Daarnaast wordt een talent begeleid op zowel hard skills als soft skills door ervaren trainers van VDS en inhoudelijk door business consultants van Peak Value.

Maar hoe weten jullie nou zo zeker dat er sprake is van een ondernemend toptalent?
Goed dat je dat vraagt. Dat weten we zo zeker, omdat kandidaten onderworpen worden aan een strenge werving- en selectieprocedure. Daarbij wordt gebruik gemaakt van IQ-, capaciteiten- en persoonlijkheidstesten. Verder maakt een assessment deel uit van het selectieproces. 24 Months is een gezamenlijk initiatief van de Erasmus Universiteit, het Holland Program of Entrepreneurship (HOPE) en VDS Training Consultants.
HOPE organiseert jaarlijks evenementen voor (afgestudeerde) academici om het aanwezige ondernemerschap te versterken. Je kunt daarbij denken aan competities op het gebied van ondernemen, studiereizen naar bijvoorbeeld Sillicon Valley, het schrijven van een businessplan voor een eigen bedrijf dat wordt beoordeeld door een jury, enzovoort. Daardoor staat 24 Months in contact met een flink aantal ondernemende jonge mensen en kunnen wij hun capaciteiten en competenties goed inschatten.

Een ondernemer heeft vaak weinig tijd voor begeleiding, waardoor er een kans is dat zo’n net afgestudeerde, talentvolle man/vrouw gaat zwemmen – toch?
Natuurlijk verwachten wij dat een ondernemer een talent wegwijs maakt in de organisatie en zorgt dat basisvoorwaarden om te kunnen werken goed in orde zijn. Wanneer een talent aan de slag gaat, dan wordt een groot deel van hun begeleiding, ondersteuning en ontwikkeling door 24 Months en VDS verzorgd. Laatstgenoemde is gespecialiseerd in trainen van leider- en ondernemerschap. Het talent werkt in de organisatie aan innovatie en/of business development en wordt daarin begeleid op zowel hard skills als soft skills door ervaren trainers. Het uitgangspunt daarbij is altijd de specifieke business case. Wat moeten belangstellenden nog meer weten?
Dat ze op onze site nog meer informatie kunnen vinden natuurlijk – www.24months.nl.
Maar ook dat wij ervan uitgaan dat een project dat is uitgevoerd door één van onze toptalenten als uitkomst heeft dat het leidt tot omzetgroei en een positieve ROI.

Mail voor meer informatie of specifieke vragen kun je  mailen naar thomas@24months.nl

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>