TNO Summer Seminar 30 juli over samenwerking in transport en distributie

Voor MKB’ers die actief zijn in de logistiek organiseert TNO het Summer Seminar Logistiek ‘Groeien met samenwerking’ op 30 juli in Delft. Samenwerken kan voor ondernemers in de logistiek leiden tot flinke kostenbesparingen en tot bedrijfsgroei. Tijdens het seminar komen aan de hand van praktijkvoorbeelden onderwerpen aan bod als transportallianties tussen ondernemingen en stedelijke distributie. Het gaat niet alleen om de succesverhalen. De minder geslaagde samenwerkingsprojecten zijn minstens zo instructief en ook die komen aan bod. Experts van TNO tonen bovendien aan de deelnemers hoe zij de kennis die zij op het seminar hebben opgedaan in hun eigen bedrijf kunnen toepassen.

DEELNAME
Deelname aan het seminar staat open voor alle MKB-bedrijven in de branche van de logistiek zoals vervoerders, verladers, warehousing en de groothandel. Op het programma staan inleidingen, die laten zien hoe ondernemers een strategie kunnen ontwikkelen die aansluit bij de trend tot samenwerking en hoe zij gebruik kunnen maken van technische en andere kennis om te groeien en te innoveren.

PROGRAMMA
12.00-17.00

Inleiding
Samenwerken in de logistiek: Synchromodaliteit (Walther Ploos van Amstel)
Samenwerken in de logistiek: City Logistics (Hans Quak)
Serious Game: "Verdeel en heers"
Aan de slag met logistieke allianties: voorbeelden en tools (Robbert Janssen)
MKB en TNO: hoe kan TNO u helpen uw doelen te bereiken?
Aansluitend: netwerkborrel

De Summer Seminar Logistiek vindt plaats in Delft, Van Mourik Broekmanweg 6. Voor deelname aan het Summer Seminar Logistiek ‘Groeien met samenwerking’ vraagt TNO geen financiële bijdrage. Wel vraagt TNO een actieve bijdrage van de deelnemende ondernemers door vooraf na te denken over zijn ambities. Middels een kortee vragenlijst geeft de ondernemer zijn huidige status en ambitie weer. Daarbij geeft hij aan waar hij wil staan over 5 jaar en hoe hij dat denkt te bereiken.

Het programma begint om 12.00 uur met een inlooplunch en eindigt met een borrel om 17.00.

Voor aanmelden, klik hier.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>