Supply chain trends in 3 minuten...

Walther Ploos van Amstel heeft samen met EVO een korte video gemaakt over trends in logistiek en supply chain management; wat betekenen die trends voor het talent in organisaties?

 

 

For an English version: click here...

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Bas Groot
Mensen maken inderdaad het verschil, ook en zeker als het belang van ICT toeneemt in de logistiek. Logistieke bedrijven dienen ervoor te zorgen dat ze een aantrekkelijke werkgever zijn zodat talentvolle hoger opgeleiden kiezen voor een start in de logistiek om zo gebruik te maken van de mogelijkheden die ICT biedt.

Deze talenten kun je binden en boeien door te investeren in hun ontwikkeling: trainingen gericht op vaardigheden en persoonlijk leiderschap, cursussen en opleiding gericht op logistieke kennis, trends, ontwikkelingen en projectmanagement. En zorgen dat ze leren volgens het 70:20:10 principe: hetgeen ze leren kunnen ze ook daadwerkelijk toepassen in projecten en taken, ten gunste van het bedrijf en ten gunste van hun eigen ontwikkeling.

Naast de aandacht voor hoger opgeleiden, dienen de bedrijven ook te investeren in de ontwikkeling van de planners, tot 'planners 2.0' . Specialisten in plannen en in staat om planningsprocessen, KPI's, resultaten te analyseren en met verbeteringsvoorstellen te komen. Ook hiervoor geldt dat kennis en vaardigheden uit de trainingen en opleidingen toepasbaar is in het bedrijf via concrete projecten.

Programma's zoals Logistic talent incubator en Planner 2.0 die de NHTV heeft ontwikkeld samen met Midpoint Brabant, Dynalog, BoostLogix dragen bij aan de ontwikkeling van talenten en planners.