Ondernemerschap

Ondernemerschap. Een 'hot' en belangrijk onderwerp. Vanaf vandaag kunt u daarom wederom een nieuwe rubriek op 1minutemanager verwachten: 'Ondernemerschap'. In deze rubriek wil ik aandacht besteden aan ondernemers die ik hoog in het vaandel heb staan, die mij positief opvallen. Het is echter niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ook aan het 'vallen en opstaan' van veel ondernemers zal veel aandacht worden besteed. De rubriek zal daarnaast op mijn eigen ervaringen als ondernemer ingaan. Wat vind ik moeilijk? Wat valt mee/tegen? Waarom lukt het ene product wel en het andere niet? Maar er zijn nog meer onderwerpen en veranderingen op de site te melden.

Het idee voor deze nieuwe rubriek speelde al langer, maar een interview van Rick Felderhof met Jonnie Boer, dat afgelopen zondag werd uitgezonden, gaf de doorslag. Jonnie Boer is restaurateur van De Librije te Zwolle, inmiddels een Michelin drie sterren restaurant. En dat is niet voor niets.

U zult een verslag hiervan deze week nog op de site kunnen terugvinden, tezamen met mijn gedachten en ideeen hierbij.

Ik probeer voor de rubriek ondernemers te 'scannen' die op een passievolle, kwalitatieve wijze bezig zijn met hun vak. Dat kan dus net zo goed een eenmansbedrijf zijn als een inmiddels groter bedrijf uit het MKB.

In de rubriek 'Ondernemerschap' zal ik ook aandacht gaan geven aan de problemen van starters, doorstarters en ondernemers in het algemeen, deels ook uit mijn eigen ervaringen als ondernemer.

In tegenstelling tot deze nieuwe rubriek, zal in de rubriek 'Finance & Compliance' gaan samenvoegen met de rubriek 'Bestuur en Strategie'. Dat heeft deels te maken met mijn eigen ontwikkeling, die zich minder gaat richten op de finance kant van advisering en meer op strategie en management & organizational development.

Ik hoop dat de genoemde veranderingen de site leesbaarder en aantrekkelijk voor de lezers gaat maken. Ik verheug mij in ieder geval zelf enorm op de nieuwe rubrieken die nu op de site staan, die naar mijn gevoel met het succes van de rubriek 'zingeving' een positieve draai aan 1minutemanger hebben gegeven.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>