De Nederlandse werknemer verveelt zich te pletter op het werk en als het even kan drukt hij nog wat bedrijfseigendommen achterover. Tijd voor actie.

De Nederlandse werknemer is veel minder betrokken bij zijn bedrijf dan een jaar geleden. 19 procent van het personeel kan het eigenlijk niet schelen hoe goed of slecht het met zijn werkgever gaat. In 2004 was dat percentage nog 7 procent. Een duidelijke reden voor de verminderde betrokkenheid is er niet.

Met stressworkshops, yoga en sport wordt geprobeerd om personeel gemotiveerd te houden en verzuim terug te dringen. Bij een groot Nederlands bedrijf werd zo het percentage van opgebrande managers binnen een jaar teruggebracht van 11 naar 4 procent.

Lees ook:

Big Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

De aanpak volgde op een ‘vitality check’, een meetinstrument dat bedrijfsarts Van Rhenen ontwikkelde samen met de Universiteit van Utrecht. Betrokkenheid en bevlogenheid van werknemers is met de test volgens Van Rhenen niet alleen te meten, maar ook te beïnvloeden.

Aandacht
Werknemers die volgens de check goed in hun vel zitten, doen hun werk sneller, beter en houden dat ook nog eens langer vol. Voor werknemers die niet goed in hun vel zitten, kan zo’n check een duidelijk signaal zijn om eens na te denken over hun gezondheidstoestand.

Gebrek aan aandacht lijkt de oorzaak van veel burnouts, maar ook een onduidelijke taakomschrijving kan een rem zijn op het werkplezier. Een burnout komt vaak doordat niet de juiste persoon op de juiste werkplek is gezet.

(bron: ZIBB)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x