Tweederde van de Nederlandse werknemers ziet niks in prestatieloon, zelfs als het zou betekenen dat ze bij goede prestaties meer verdienen. Dat blijkt uit onderzoek van Randstad.

Op dit moment is van slechts 9 procent van de werkenden in Nederland een deel van het salaris afhankelijk van de prestatie. In Duitsland ligt dat percentage op 18. Hoewel het merendeel van de werkenden in Nederland prestatieloon niet ziet zitten, wil eenderde (Duitsland: 51 procent) de uitdaging wél aangaan. Zij accepteren daarbij een iets lager basissalaris, aangevuld met een variabele component die het totaal bij goede prestaties op een hoger niveau brengt dan het huidige vaste salaris. Idealiter bestaat het salaris, zo geven zij aan, voor niet meer dan 27 procent uit variabel loon.

Het onderzoek, de Randstad WerkMonitor van juni 2005, werd in opdracht van Randstad gehouden door Blauw Research onder 440 werknemers van 18 jaar en ouder. Het onderzoek maakt duidelijk dat in Nederland nogal wat wantrouwen bestaat tegenover prestatieloon.

Lees ook:

Big Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

Ongeveer de helft van de ondervraagden denkt dat de toebedeling vaak niet eerlijk plaatsvindt. Maar liefst 94 procent van de Nederlandse werknemers zegt een vast loon aantrekkelijk te vinden vanwege de zekerheid van de inkomsten. Dat is beduidend meer dan in Duitsland, waar driekwart van de werknemers het vaste inkomensniveau belangrijk zegt te vinden. (PvL)

Bron: MANAGEMENT TEAM

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x