Werknemers die aan een nieuwe baan beginnen zijn bijna altijd teleurgesteld in hun nieuwe werkplek. En dat terwijl het vooraf allemaal zo mooi leek: goede promotiekansen, een hoog salaris, een leuke sfeer en veel zelfstandigheid. De oplossing om teleurstellingen te voorkomen is ervoor te zorgen dat de verwachtingen realistisch zijn.

Gebrek aan ervaring

Vooral bij mensen die net van een opleiding komen is de kloof tussen het beeld van een nieuwe baan en de werkelijkheid vaak groot. Dit komt door gebrek aan ervaring, waardoor ze alles wat in de sollicitatiefase gezegd wordt nog niet met een korreltje zout nemen, zoals mensen die wat verdergevorderd zijn wel doen.

Vacaturetermen

Een deel van de problemen kan worden teruggevoerd op algemene ‘vacaturetermen’ zoals ‘ontplooiing’, ‘openheid’ en ‘ontwikkeling’: alle organisaties gebruiken die termen, maar ze bedoelen er allemaal wat anders mee. Arbeids- en organisatiepsycholoog Neil Anderson pleit ervoor dat bedrijven sollicitanten meer informatie geven over promotiekansen en de bedrijfscultuur, zodat zij beter kunnen inschatten of een baan of organisatie wel bij hen past. Daarnaast helpt het als sollicitanten meer zelfkennis hebben.

(bron: Managersonline.nl)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x