Meer en meer managers knopen amoureuze relaties aan met ondergeschikten en steeds minder van hen vinden dit ongepast, meldt Managers Online. De werkplek wordt zo steeds meer een broeinest van flirtpartijen en seksuele uitspattingen.

Meer dan de helft van de Britse managers vindt een relatie met een ondergeschikte acceptabel, 55 procent ziet geen been in een avontuurtje met een klant of de baas en bijna driekwart denkt zo over een relatie met een ‘gewone’ collega.

Acht op de tien werknemers blijkt het ook heel normaal te vinden om een partner te vidnen op het werk. Een derde heeft ook al wel eens een relatie gehad en een derde wel eens een korte affaire. Meer dan een kwart van de leidinggevenden stuurde wel eens een flirterige email naar een ondergeschikte.

Lees ook:

Big Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

Vreemd is deze cultuuromslag niet, stelt Managers Online vast. Mensen brengen meer en meer tijd op het werk door en de grenzen tusen thuis en het werk vervagen. Nadeel is wel dat niet al die toenaderingspogingen in goede aarde vallen. Maar liefst 43 procent van de vrouwen heeft wel een avance gepikt om de werkrelatie niet aan te tasten, tegen 14 procent van de mannen. En bijna een kwart van de werkneemsters is zelfs weleens vastgepakt of betast door een klant of hogergeplaatste collega. Acht procent van de mannen heeft een dergelijke ervaring.

Meer over dit onderwerp op JONGEBAZEN

(bron: SPITS)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x