Mensen die de top binnen organisaties willen bereiken, moeten vooral pro-actief kansen pakken en niet vooraf nadenken over hun gewenste carrière.

Het blijkt dat mensen die initiatief nemen en daarbij verantwoordelijkheid pakken, kunnen rekenen op een snelle groei binnen bedrijven, zelf als deze initiatieven niet altijd direct in succes uitmonden. Topmanagers geven de voorkeur aan pro-actieve managers boven managers die goed presteren maar strikt binnen hun verantwoordelijkheden opereren.

Managers die hard werken – in de vorm van veel uren maken – krijgen lang niet altijd voorrang bij promotie. Managers die hun verantwoordelijkheden normaal gesproken niet binnen veertig uur af kunnen ronden, kunnen geen aanspraak maken op een snelle groei. Mensen die beweren dat ze het vaak druk hebben, en daarover klagen, maken zelfs geen enkele kans op vooruitgang binnen bedrijven. Bestuursvoorzitters kijken vooral naar datgene wat managers presteren, en veel minder naar wat ze zeggen of van plan zijn.

Lees ook:

Big Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

Opmerkelijk is dat de topmanagers mensen aanraden zichzelf niet te belasten met een uitgestippelde carrièreplanning. Managers die vooraf allerlei stappen bedenken om de top te bereiken, volgen daarmee een geforceerd pad.

(bron : MANAGERNET)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

worden we wakker?. de organisaties waarin we werken worden ook afgerekend op hun resultaatgerichtgerichtheid, niet op alle handelingen die we daarvoor uit moeten voeren.
werken is leuk , iets bereiken nog leuker, anderen door ons toedoen iets laten bereiken euforisch!.

x
x