Willem vond Troost bij Otis Redding

Sprak ik vorige week nog over 'donkerrode dagen', gisteren was het een pikzwarte dag en de kans is groot dat we vanaf vandaag geen kleur meer kunnen geven aan de financiële beurzen. Als 'zwart' überhaupt al een kleur is.

Daarom gisteren maar eens een bezoek gebracht aan mijn bank, eens kijken hoe onze beleggingen er voor staan. Nou, dat was niet best (sic.). Sterker nog: er bleek zelfs zo weinig over te zijn dat mijn bank mij adviseerde om het restant maar mee te nemen....

Even overleg in familieberaad 'wat nu te doen?' en we besloten om dan maar het bedrag te investeren. (Nb; ik vind het opmerkelijk dat de veel geraadpleegde 'specialisten' op dit moment met hun adviezen niet veel verder komen dan 'lucht verplaatsen' of 'zet uw geld op een andere bank!' terwijl de economie juist nu gebaat is bij INVESTEREN).

& Dat deden wij dus ook, investeren. We kochten kaartjes voor het concert 'Dock of the Bay'. Een concert dat een tribute is to Otis Redding. Wat bleek: een verademing, dit concert, zeker in deze hectische tijden.

Het begon al direct goed: Mr. Pitiful. (NB; want dat was ik 'betreurenswaardig').

Maar dat was nog maar de aftrap. Wat volgde: 'I've Got Dreams to Remember'; jawel, die heb ik.

Maar er is altijd hoop, hoe ellendig de situatie ook wordt: Change is Gonna Come.

Da's, wellicht, mooi dat we nu terugkijken naar Otis maar dan doe ik toch Otis performer en soulzanger Louis Windzak ernstig tekort. Louis scheurde gisteravond zijn stembanden uit zijn lijf.

We willen maar wat graag van de crisis af zong Louis. Maar voorlopig: 'I can't Turn You Loose'.

http://www.youtube.com/watch?v=_LA24P5c9ZY

We werden zo meegesleept door Louis dat ik zei tegen Doreen, mijn vrouw & moeder van onze dochters: kom 'In These Arms of Mine'! Troost, wat ik zeg.

http://www.youtube.com/watch?v=XHXGtl23G2g

Mocht het nu, zelfs na deze spetterende avond, voor ons allemaal toch nog fout aflopen dan is de kans dat wij, wederom na familieberaad, nog meer gaan investeren groot. Met als gevolg dat we over enige tijd kunnen zeggen: We're Sittin'on the Dock of the Bay'.

http://www.youtube.com/watch?v=DxVZaqjlkYg

Nou, als je de locatie kent, die Otis/Louis hier bezingt, dan is daar ook niets mis mee. Beter dan blijven kijken naar de beurs. :-)

{Dit kan zo maar een ManagementPro Gadget zijn voor uw organisatie.....}

NB; De teksten die dan (onverhoopt) in beeld verschijnen passen we natuurlijk aan! ;-)

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Cuba ook in CRISIS?
[...] Ongetwijfeld is het ook handig als je, als Eliades Ochoa, succesvol bent & daardoor beschikt over de vrijheid om te reizen vanuit een land dat deze mogelijkheden voor haar landgenoten toch aardig weet te beperken. Toch, toch blijkt dat Ochoa trots is op zijn land & volgens hem geldt dat ook voor veruit de meesten van zijn landgenoten. Intussen lopen wij hier maar wat te somberen, ergo: ‘Willem vond weer troost’! [...]
Willem was bij Within Temptation….
[...] Zo past WT hier in het rijtje van: Anouk, Louis ‘Otis Redding’ Windzak, the Black Box Revelation én André Rieu; momenteel ons beste exportproduct. Niet alleen leuk [...]