Van de Watersnood een deugd maken.

Nog even en het is alweer 1 jaar geleden dat New Orleans werd getroffen door een watersnoodramp van ongekende omvang. Het ziet er naar dat het nu juist wij Nederlanders, watermanagers pur sang, zijn die kans maken op de 'hoofdprijs' van $ 5 miljard. Het bedrag dat de Amerikaanse Overheid uittrekt voor het herstelprogramma. En laat net nu iets dergelijks gebeuren in Suriname....


Nederlanders zijn dé watermanagers van onze globe, althans zo hebben we ons zelf benoemd en 'de rest' is het daarmee eens. Knap staaltje 'image building'! Want wie zegt dat er vóór het jaar 838 in, bijvoorbeeld, Azië niet veel meer rampen waren met water? Wie weet waren de lokale bewoners op dat moment heel goed in staat om die rampen op te lossen. Ze zijn alleen vergeten om die Kennis en Kunde vast te leggen. Wij deden dat wel. Bij één van de eerste watersnoodrampen waar dit gebeurde was het die van Friesland in 838. Vervolgens werd ons land door nog meer rampen getroffen en op een weloverwogen manier werden die opgelost. Google (of MSN) naar 'flood' en je komt al snel terecht midden in de watersnoodramp van 1953. Het 'levend bewijs' dat we deze tragedie met verve hebben opgepakt / hersteld dat zijn wel de Deltawerken. Nu, de Amerikanen uit de Verenigde Staten zagen dit ook en zo maken we opeens een goede kans om werk én profijt te halen uit de ramp die New Orleans trof.

 

De beelden van deze ramp in New Orleans  e.o. zijn nog overal op het Web te vinden, de huidige beelden laten nauwelijks een andere situatie zien. De lokale overheid rekent er op dat het herstel programma gaat duren tot 2010. Als je de situatie ziet dan is 2010 een reeële schatting. Het zal ongetwijfeld geruime tijd duren voordat New Orleans, of 'the Big Easy', weer is hersteld. Of de oude sfeer dan weer terug zal keren in de straten van New Orleans, dat valt te betwijfelen. Maar wie weet is de $ 5 miljard die de Amerikaanse Overheid voor het herstel uittrekt, hiervoor toch een goede 1e aanzet.

 

Nederlandse organisaties, met ervaring in watermanagement, maken kans om met hun expertise deel te nemen in de opdrachten waar nu op ingeschreven kan worden. Alleen al tot 2007 rekent men op 20.000 manjaren werk (nb: ik vermoed dat dit 'tot en met 2007' is, maar zelfs dan is dit nog ruim voldoende interessant). Dus waar wacht u op? Schrijf uw organisatie in! Doe dat vandaag nog, we leven tenslotte in een 24 uurs economie.

 

Deelname aan herstelprojecten in New Orleans e.o. leggen uw organisatie ongetwijfeld geen windeieren, ook al zal de Amerikaanse Overheid tegenprestaties / reverse orders verwachten. Mits u goed calculeert uiteraard. Misschien kan u nu al een voorschot nemen op deze winsten en een bijdrage leveren aan de watersnoodramp in Suriname. Misschien is het nog beter om uw Kennis en Kunde aan te bieden aan de Surinaamse Overheid. Niet alleen is dit een 'goede daad' maar het toont de Amerikanen ook nog eens dat u écht verstand van zaken hebt!  

Dus wat denkt u: 'First we take the Marowijne, then we take New Orleans?'

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>