Terugblik op 2012 & op weg naar 2013 (met een gratis e-boek)....

http://www.youtube.com/watch?v=ayyKfZBaaLM

De laatste dag van het jaar leent zich (optimaal) voor een terugblik op dat jaar 2012 & een vooruitblik op het jaar dat komen gaat: 2013. Als we dan beginnen met de constatering dat - Steve Jobs (postuum) door Harvard Business Review zojuist is verkozen tot 'Best Performing CEO in the World' & we leggen dat feit naast het gegeven dat hier de op één dag best gelezen entry van het jaar gaat over het rokje van een (vrouwelijk) MT lid, dan hebben we het jaar 2012 mooi samengevat....... Toch?

Terugkijkend kun je constateren dat - het Plannen maken ons niet echt in het bloed zit, - dat Evalueren van dat wat in het (recente) verleden Goed ging en wat (toch) Beter kan vaak wordt nagelaten, - dat ethisch handelen zeker in tijden van crisis als 1e wordt vergeten. Anderzijds kun je ook constateren dat mannen & vrouwen met bezieling, met passie, met een Visie, een Missie, die uitgaan van hun eigen talenten, mannen & vrouwen die wat er ook gebeurt blijven geloven in Kansen, hét positieve onderscheid maken; zeker nu. Ook die voorbeelden lees je in het blog.

Het meest gedeeld en ge(re)tweet werd de entry Brief aan de volgende generatie: voorkom dat je vaardigheden overbodig worden. Daarin ligt dat dan ook voor 2013 e.v. een Enorme Uitdaging met gevolgen die 'Griekenland' & de andere PIGSI's doen verbleken. De leukste vid van 2012 vind je bij de entry Na de Kittens de Aapjes of hoe een Capucijner reageert op ongelijke beloning. Met de vraag: wat doe jij?

Nu nog wat statistieken.

Google Analytics geeft je mooie inzichten. Zo kende ManagementPro in 2012 100.000 bezoekers/lezers waarvan er ruim 20.000 'vaste' lezers zijn. Mooie aantallen; waarvoor dank!

Langzamerhand groeit ManagementPro uit tot een 'Merk'. Hiernaast onder het kopje 'Over ManagementPro', vind je onder de inconen de links naar de (social media) sites waar je ManagementPro ook vindt; ik nodig je van harte uit.

De bezoekers aan dit blog komen van over de gehele wereld (dankzij SEO?).

Google Analytics ManPro I

 

Op dit plaatje zie je dat er 580 bezoekers afkomstig zijn uit de VS; zij staan daarmee op de 5e plaats. Niet verbazend zal zijn dat NL. met stip op No. 1 staat, gevolgd door België: nog altijd 7.000 lezers. Dan volgen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Landen waar (ook) Nederlands wordt gesproken ontbreken ook niet zoals Suriname en de Nederlandse Antillen.

Ook leuk is het overzicht waaruit blijkt welke mobiele apparaten er in 2012 werden gebruikt bij het bezoek aan ManagementPro.

Google Analytics ManPro II

Dit overzicht verklaart ook waarom Steve Jobs de onbetwiste No. 1 is (& voorlopig nog wel zal blijven......).

Rest mij voor nu, op deze laatste dag van 2012, namens de gastcolumnisten en gehele team achter ManagementPro c.q. het ManagementSite Kennis Netwerk, jou & degenen die je lief zijn een Bijzonder Goed 2013 te wensen!! Maak er (samen) iets heel moois van.

Willem Scheepers

NB; om het jaar goed te beginnen heb ik de link voor je naar een e-boek uit de "ManagementPro serie": 'ManagementPro kijkt terug op de CRISIS' met entries die voorlopig nog relevant zullen zijn: trends. (opnieuw) Veel lees plezier. ;-)

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

CapGemini, Demotie, Investeren in je Medewerkers, Prestatiegericht Werken - ManagementPro
[...] meest dodelijke opmerking n.a.v. het voornemen van CapGemini om binnen het salarisgebouw het principe van demotie toe te passen, komt van de vakbonden: [...]