StartUp Ideeën voor Master studenten mmv GPT-4 & DALLE-3

Prompt: Genereer 10 ideeën voor consumentgerichte startup voor Master-studenten. Rangschik vervolgens elk idee op haalbaarheid, concurrentie en kans op succes. Maak fotografische prototypes van de vier beste ideeën.

GPT-4: Allereerst zal ik 10 ideeën voor consumentgerichte startups voor Master-studenten genereren. Vervolgens zal ik deze ideeën rangschikken op haalbaarheid, concurrentie en kans op succes. Tot slot zal ik fotografische prototypes creëren voor de vier beste ideeën. Hier gaan we:

10 Startup Ideeën:

 1. Studiegenoot: Een platform dat studenten koppelt aan studiepartners op basis van hun academische interesses en studiepatronen.
 2. Wisselboek: Een app voor het ruilen van studieboeken tussen studenten.
 3. StageMatch: Een platform dat Master-studenten verbindt met bedrijven voor stageplaatsen op basis van vaardigheden en interesses.
 4. SkillSwap: Een platform waar studenten vaardigheden kunnen ruilen, bijvoorbeeld programmeren in ruil voor grafisch ontwerp.
 5. MasterMentor: Een platform waar Master-studenten mentorschap kunnen krijgen van professionals in hun vakgebied.
 6. StudiCafé: Een app die stille studieplekken in de stad lokaliseert en reserveert.
 7. ThesisHub: Een online gemeenschap waar studenten hun thesisideeën kunnen delen en feedback kunnen krijgen.
 8. FitBrain: Een app gericht op mentaal welzijn en stressvermindering voor Master-studenten.
 9. JobJump: Een platform dat afgestudeerde Master-studenten direct verbindt met junior functies in hun vakgebied.
 10. StudyTrip: Een platform voor het organiseren en vinden van educatieve reizen en excursies voor Master-studenten.

Rangschikking:

 1. Haalbaarheid: StudiCafé, Wisselboek, StudyTrip, FitBrain
 2. Concurrentie: Wisselboek, Studiegenoot, FitBrain, StudyTrip
 3. Kans op succes: StudiCafé, StageMatch, MasterMentor, SkillSwap

Top 4 Ideeën (Gebaseerd op algemene rangschikking):

 1. StudiCafé
 2. Wisselboek
 3. StageMatch
 4. FitBrain

DallE-3: Laten we nu fotografische prototypes maken voor deze vier beste ideeën.

 

Hier zijn de fotografische prototypes van de vier beste startup-ideeën:

 1. StudiCafé: Een modern café-interieur vol studenten die aan hun laptops werken. Er is een digitaal bord dat beschikbare en gereserveerde zitplaatsen toont, met het logo 'StudiCafé' prominent weergegeven.
 2. Wisselboek: Een student houdt een stapel studieboeken vast, terwijl een andere student tegenover haar een andere set boeken vasthoudt. Ze zijn in het proces van het uitwisselen van boeken. Boven hen is er een zwevend smartphonescherm dat de 'Wisselboek' app-interface toont, waarop boeken te zien zijn die beschikbaar zijn voor uitwisseling.
 3. StageMatch: Een zakelijke kantooromgeving. Een jonge Master-student, gekleed in professionele kleding, geeft een hand aan een bedrijfsvertegenwoordiger. Achter hen toont een digitaal scherm het 'StageMatch' platform, met verschillende stagekansen.
 4. FitBrain: Een gestreste student in een schemerig verlichte kamer, omringd door stapels boeken en papieren. Naast haar is er een gloeiend smartphonescherm dat de 'FitBrain' app-interface toont, met opties zoals 'Meditatie', 'Studiepauze' en 'Stressverlichting'.

Ik hoop dat deze prototypes je een duidelijk beeld geven van hoe elk van deze startup-ideeën er in de praktijk uit zou kunnen zien!

Prompt: Maak van deze ideeën een blog met een inspirerende toelichting, met verbindende teksten zodat er een logisch en te volgen tekst ontstaat en sluit af met een aansprekende samenvatting, conclusie en advies.

GPT-4: Blogtitel: "Toekomstige Startups: 4 Innovatieve Ideeën voor Master-Studenten"

De wereld van startups is dynamisch, opwindend en altijd in beweging. Voor Master-studenten die op het punt staan de academische wereld te verlaten en de professionele wereld te betreden, biedt het starten van een onderneming een kans om hun innovatieve ideeën in de praktijk te brengen. Hieronder belichten we vier veelbelovende startup-ideeën die niet alleen de studentenervaring kunnen transformeren, maar ook een blijvende impact kunnen hebben op de bredere gemeenschap.

1. StudiCafé:
In het digitale tijdperk waarin we leven, hebben studenten meer dan ooit behoefte aan rustige en productieve studieplekken. StudiCafé brengt het traditionele café samen met de moderne technologie door studenten de mogelijkheid te bieden om studeerplekken te lokaliseren en te reserveren. Met digitale borden die realtime beschikbaarheid tonen, kunnen studenten nu een plek vinden die past bij hun studiebehoeften en -gewoonten.

2. Wisselboek:
Studieboeken zijn duur en vaak slechts voor één semester nodig. Wisselboek biedt de oplossing door studenten de mogelijkheid te bieden hun boeken te ruilen. Deze duurzame benadering niet alleen kostenbesparend, maar bevordert ook de gemeenschapszin onder studenten.

3. StageMatch:
De overgang van academisch leren naar professionele ervaring kan een uitdaging zijn. StageMatch maakt deze overgang naadloos door Master-studenten te koppelen aan relevante stageplaatsen. Door het benadrukken van vaardigheden en interesses, zorgt dit platform ervoor dat zowel studenten als bedrijven de perfecte match vinden.

4. FitBrain:
Studeren kan stressvol zijn, en mentaal welzijn is van het grootste belang. FitBrain is een app die specifiek is ontworpen om de mentale gezondheid van Master-studenten te ondersteunen. Met functies zoals meditatie en studiepauzes kunnen studenten nu leren en groeien in een gezondere en meer gebalanceerde omgeving.

Samenvatting en Conclusie:
De studentenervaring is rijp voor innovatie. Van het transformeren van studieplekken tot het bevorderen van mentaal welzijn, de bovengenoemde startup-ideeën hebben het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in hoe Master-studenten leren, groeien en zich ontwikkelen.

Advies:
Voor Master-studenten die overwegen een startup te starten: begin klein, blijf gefocust en wees niet bang om te innoveren. De academische wereld biedt een schat aan kennis en middelen - gebruik deze in uw voordeel. En onthoud altijd dat het uiteindelijke doel is om waarde te creëren, zowel voor uzelf als voor uw gemeenschap.

Ik hoop dat deze blog je inspireert en motiveert om je eigen innovatieve ideeën na te streven en een blijvende impact te maken!

Prompt: Ik wil dat je mij van de script dat je voorstelt een VBA-code schrijft voor een Power Point-presentatie. Op basis van het script dat je voorstelt heb ik voor iedere afzonderlijk beeld een dia nodig.

Zie YT.

Misschien zijn deze startup ideeën niet echt verrassend, de snelheid en de volledigheid waarmee dit advies wordt gegenereerd is dat wel. Laat staan het antwoord op de vraag: 'Wat mag het uurtarief van een AI zijn?'.

We zijn pas 10 1/2e maand verder: 301122, een game changer idd......

Willem E.A.J. Scheepers

Meer hierover? Ik nodig je uit voor een abonnement op de wekelijkse LI Sunny Side Up nieuwsbrief.

 

 

 

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>