Rennen! Je Brein wordt er Beter van!!

Kom op, vooruit: uit die luie stoel, laat die leasebak vanavond maar eens staan en Rennen!! Rennen naar huis, of doe op zijn minst iets anders aan sport en start liefst vanavond nog. Word je conditie er niet beter van, van al dat sporten dan toch op zijn minst je hersenen!!

Het is nu een feit 'Study show why Exercise Boosts Brainpower', meldt REUTERS.

11 gezonde volwassen zijn onderworpen aan een 'three-month aerobic exercise regimen'. Na afloop bleek dat er bij ieder van hen nieuwe hersencellen waren gegroeid in een hersengebied dat de oorzaak is voor ons geheugenverlies!

Nu begrijp ik ook waarom mijn vrouw altijd van die gevatte antwoorden geeft sinds zij wekelijks aqua jogged, body shaped én flexmastered..... :)
'Study show why Exercise Boosts Brainpower', meldt REUTERS. Eerst hadden de onderzoekers een scala aan muizen onderzocht. Toen die resultaten, m.b.v. MRI scans, 'naar tevredenheid' waren, hebben zij vervolgens 11 gezonde volwassen onderworpen aan een 'three-month aerobic exercise regimen'. Wat ze vonden: 'Tests showed they grew new brain cells in a brain region called the dentate gyrus, a part of the hippocampus that is known to be affected in the age-related memory decline that begins around age 30 for most humans.'. De gemiddelde leeftijd van de Nederlandse werknemer is 36 (vandaar die foto van een oudere sporter), dus voor de meeste managers en medewerkers geldt nu: Rennen!

Doe dit rennen liefst ook nog eens onder werktijd want de werkgever heeft er dus ook profijt van, van al dat rennen. Je verstandelijk vermogen wordt er beter van! Dus: stop de liften, repareer het trappenhuis, reserveer parkeerplaatsen aan de rand van de stad, loop voortaan naar uw klant etc. etc.

Veel organisaties kennen al sportfaciliteiten. Sportende collegae die zichzelf onder werktijd(!) inspannen in zo'n zweetruimte, werden eerst meewarig bekeken door het spiegelglas. Niet veel later veranderde de meewarige blik in een strenge blik want hoe kon je het in je hoofd halen om te sporten op een moment dat de werkdruk zo hoog leek!

Al die sporters hebben nu een excuus: als zij niet sporten dan gaat hun geheugen er op achteruit en loopt de organisatie een ernstig verlies van Kennis & Kunde op!

Dus vooruit: rennen, sporten, doe het vandaag nog. Persoonlijk merk ik ook dat het Werkt!! .....

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>