ManagementPro 7 Jaar! (+ tips van een 7 jaar 'oude' blogger.)

http://www.youtube.com/watch?v=Uj7XPM6t7X4

Zeven jaar is 'ManagementPro, de Management Trendwatcher' nu 'in de lucht'. We zijn inmiddels 1.789 postings verder. In die 7 jaar ontvingen we 556.847 bezoekers! 120.099 van hen keren regelmatig terug...... Het is geweldig & waarvoor, uiteraard: onze dank!! :-)

Nog wat cijfers: 55% komt 'op' de site dankzij zoekmachines, 15% wordt 'verwezen' (nb; vaak vanaf de collega-sites binnen het ManagementSite Netwerk), 29% is 'direct verkeer' of wel de genoemde 120.099. Waarvan vele honderden de site dagelijks bezoeken.

In die 7 jaar waren de 5 meest populaire zoektermen: 'operationeel manager', 'autochtoon', 'trends 2010', 'operationeel management' en 'lean management'. Je ziet er de trends in terug van de afgelopen jaren. Deze zoektermen zijn m.n. terug te vinden in de rubriek 'Gastcolumns', wat dit dan ook tot de populairste rubriek maakt! (nb; als jij ook interesse hebt in het schrijven van jouw gastcolumn: hou je niet in! ;-))

Ter vergelijking de 5 meest populaire zoektermen van het laatste jaar: 'bank van morgen', 'strategisch hrm', 'menselijk kapitaal', 'ondernemer worden' en 'operationeel manager'. (nb; ManagementPro is zo inderdaad de trendwatcher!)

Zoals je rechts ziet is ManPro momenteel ook vertegenwoordigd op Twitter, YouTube, LinkedIn & Facebook met daarin nog meer (....) berichten. Je bent uitgenodigd!

Overigens, ik mag dan al die jaren 'hoofdredacteur' zijn, ik doe ook nog andere 'dingen'. ;-)

Dan nog TIPS voor degenen die ook 7 jaar (.....) willen gaan bloggen. Vaak wordt mij gevraagd 'Waar haal je de tijd vandaan?'. Mijn allereerste tip: schaf een hond aan. Het is niet nodig dat je daarvoor een Anatolische Herder aanschaft, zoals wij die hebben (nb; genaamd Remy, zie de covers van de ManagementPro serie boeken), ieder ander 'model' helpt je ook. Tijdens het wandelen, 's ochtends vroeg, ontstaan vaak de wildste ideeën; althans bij mij. ;-)

Dat je het principe huldigt: "Kennis Delen, is Kennis Geven", is ook handig; noem het 'spiegelen': als je iets geeft, krijg je ook iets terug. Op het moment dat niet alleen ManPro maar ook ManSite (nog enkele jaren eerder zelfs) begon, was het in de consultancy not done om je kennis te delen & dat ook nog eens GRATIS!! 'Alles wat niet openbaar was, daar kon je een prijskaartje aanhangen'. Die tijd is gelukkig ingehaald (al heeft niet iedere consument/gebruiker dat al in de gaten....)

Heb je de illusie dat na je 1e posting, zelfs na je 10e, na je 100e, de (potentiële) klanten rijen dik op je staan te wachten, dan stel ik je teleur; ernstig teleur mogelijk..... :-o

Vooral veel van mijn studenten, één van mijn andere activiteiten, zijn blij (....) met de info want wat ik blog sluit vaak aan bij de inhoud van colleges/MasterClasses. Ook cliënten herkennen vaak 'iets' in de entries van dat wat ik met hen besprak. Dat terwijl zij hun naam daarin niet terug zullen vinden, da's voor mij een no-go.

Wat het bloggen, zeker het langdurige bloggen, eenvoudig maakt dat is dat mensen je gaan ''kennen". Zo was ik enkele weken terug bij een commando-overdracht (nb; welke cliëntorganisatie dat is, kun je zelf wel raden) & zat naast een jongeman die zei "Ik ken u, maar ik weet niet waarvan." Al snel werd duidelijk dat hij mijn gezicht 'ergens' had gezien, op het Web: ManPro, wat overigens nog niet betekent dat je mij dan ook 'kent'...... :-o

Lezen potentiële klanten je blog dan gaan zij zich inderdaad een beeld van je vormen. Nodigen zij je vervolgens uit dan kunnen we redelijk snel over mijn introductie heenstappen. Maar wat ik ook merk, & dat zou een 'goede' reden kunnen zijn voor jou om juist niet te gaan bloggen: er zijn er die mijn entries lezen & vervolgens concluderen: 'Die komt er hier niet in!' Ook mooi, want dan waren wij niet voor elkaar bestemd; dat scheelt ieder van ons ook tijd & geld. ;-)

Nou ja, jij & ik zijn mogelijk wel voor elkaar bestemd anders had je dit niet tot het einde toe gelezen; toch? Op naar de volgende 7 jaren....... worden het Vette of worden het Magere? We zullen zien/bloggen.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Bruggen Slaan LIVE!!! - ManagementPro
[...] een 1/2 miljoen unieke bezoekers en een nieuw kabinet dat komt met het plan om ‘Bruggen te Slaan’, leveren het idee op [...]