Knokken voor de Baas.

Je organiseert een Nieuwjaarsborrel en na afloop halen je medewerkers de krant! Ze halen een bericht op de voorpagina van de krant niet omdat ze zo onbaatzuchtig waren en de restanten van het buffet met zwervers deelden. Nee, ze halen vanochtend de voorpagina omdat ze van de Nieuwjaarspartij een knokpartij maakten, en dat nog wel met z'n 12-en.....

De knokpartij gebeurde donderdagnacht tussen medewerkers van PRISMA: 'Mensen met een handicap op een zinvolle wijze laten deelnemen aan de samenleving.' Het is té simpel om over dit laatste grapjes te maken. Nu maakt zo'n knokpartij de Nieuwjaarsreceptie tot een 'memorabele gebeurtenis', 1 waarover 'jaaaren na dato' nog gesproken zal worden! Maar of je daar als Bestuur op zit te wachten???

Het Bestuur van PRISMA blijkbaar wel. "Peter Nouwens van de Raad van Bestuur van Prisma spreekt van een handgemeen tussen twee tot drie mensen. "Anderen wilden dat sussen. Het is in vrije tijd gebeurd, maar natuurlijk vinden we dit niet normaal. Iedereen moet zich in het openbaar gedragen, maar onze mensen moeten, net als bij voorbeeld leraren, extra alert zijn. We willen eerst met betrokkenen praten, zo nodig zullen we corrigerend optreden." zo lezen we.

Het is maandag als Nouwens dit meldt. Toch opmerkelijk dat hij c.q. het management de afgelopen dagen al niet 'corrigerend' is opgetreden. Een knokpartij tussen collegae is wel het laatste wat je kan gebruiken binnen je organisatie (cultuur?). Zeker binnen een dienstverlenende organisatie en al helemaal als het gaat om om een organisatie die diensten verleent aan zorgvragers. Mensen die zelf problemen hebben en die m.n. geholpen zijn met een rolmodel (....). Enige tolerantie of begrip voor het knokken van & door deze rolmodellen is dan niet op zijn plaats.

Bij PRISMA is er héél veel werk aan de winkel zo blijkt en dan m.n. bij de 'zorgvragers' die ze 'in huis' hebben...... (nb: gelukkig zijn er ook nog zorgverleners waar de cultuur een héél andere is)

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>