Johan Cruyff, ere-voorzitter; La Filosofia Cruyffista.

Terwijl de Catalaanse hoofdstad eind vorige maand op zijn kop stond, was het hier business-as-usual: Johan Cruyff benoemd tot ere-voorzitter van FC Barcelona, het zou wat.

Ere-voorzitter bij een vereniging word je in ons land pas als je er - heel veel geld in hebt gepompt c.q. - je zo oud wordt, & je alle trofeeën van de vereniging al in je bezit hebt, dat men niet anders kan dan: jou benoemen tot 'ere-voorzitter'; een in ons land helaas gedevalueerde titel dus, dat 'ere-voorzitter'.

"Het bestuur besloot dat Cruijff als speler, als coach en als grondlegger van het voetbalconcept waarop het succes van de laatste jaren is gebouwd, aan alle eisen heeft voldaan om erevoorzitter te worden. Met het team in goede vorm de laatste tijd leek dit het ideale moment om hem te eren." meldden de Nederlandse media. Dat zegt nog niet veel.

Deze ere-titel voor Cruyff wordt pas in het juiste perspectief geplaats als Joan Laporta i Estruch, Presidente van CFB, deze week een interview geeft aan Joep Schreuder van NOS Sport. Schreuder: 'Blijft Barcelona succesvol?'

Laporta: 'Als het model wat wij hebben neergezet, een model dat op sportief gebied gebaseerd is op de filosofie van Cruyff in combinatie met een strikt behoedzaam en verantwoord financieel beleid,  als dat model kan worden voortgezet, dan gaan de successen ook door.' Laporta noemt dit  'la Filosofia Cruyffista'; een bijzonder mooi compliment, een ere-voorzitter waardig.

Heeft jouw organiatie ook zo'n Cruyffiaanse ere-voorzitter, een ere-voorzitter waarvan de filiosofie leidend is & blijft voor de Plannen én de continuïteit van de organisatie? Ben benieuwd.

http://www.youtube.com/watch?v=qPUn7WHrpt0

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>