88% van de managers wil personeel vervangen.......

"Slechts 18% van de managers beschikt momenteel over exact de juiste mensen. Zonder externe belemmeringen als wet- en regelgeving zou 40% van de managers medewerkers vervangen; bij geen enkele belemmering is dit zelfs 88%. Slechts 12% zou niemand vervangen als er geen enkele belemmering zou zijn.
Dit blijkt uit het wendbaarheidsonderzoek eerste kwartaal 2014 van Yacht." AUW!!!

Da's een zéér pijnlijk bericht waarmee YACHT gisteren kwam. De oorzaak dat managers zo graag (sic.) van hun huidige personeel af willen? "Deze mis match wordt grotendeels veroorzaakt door een combinatie van gebrek aan toekomstvisie bij organisaties en door de huidige regelgeving. Managers weten niet welke kennis in de toekomst nodig is en kunnen dus niet vroegtijdig inspelen op een toekomstige kennisbehoefte. Met als gevolg nu: een mis match van huidige medewerkers met de bestaande functie-eisen." aldus Dick Koopman, directeur bij Yacht. (NB: gevalletje geen SHR(R)M....)

Hoe anders klinken de woorden van Phil Millward, Board Director van het Britse VAUXHALL MOTORS  'Here I am as a Board Director in a great organization, that has great people and has an outstanding future.’

Ook horen we Millward in voorgaand filmpje zeggen: ‘We strive to be the best automotive company in The UK.’ Het is toch een opmerkelijk filmpje dat VAUXHALL MOTORS vorige week op YouTube plaatste. Niet alleen steekt zijn organisatie ‘de loftrompet over’ hun accreditatie als ‘Investor in People’. Millward is er ook nog eens van overtuigd dat zijn organisatie, met in dienst 35.000 medewerkers, het recente succes mede te danken heeft aan deze, zelfs GOUDEN, IiP-accreditatie; mooi.

In deze video komen ook of zeker de medewerkers aan het woord, medewerkers waarin VAUXHALL al geruime tijd investeert, medewerkers van een organisatie waarvan de mening cruciaal is voordat een werkgever zich zelf een ‘Investor in People’ mag noemen; laat staan een ‘Gouden’ IiP-er!

Bron: Vauxhall.co.uk Bron: Vauxhall.co.uk

‘If you know that you work for a company that has Investors in People Gold Standard, then you know that you’re working for a company that cares about you and that it is a great place to work.’

Hoe anders het persbericht van YACHT maar ook: hoe anders het bericht waarmee de Inspectie voor de Gezondheidszorg vorige week kwam: “In meer dan de helft van de verpleeg- en verzorgingshuizen sluiten de kennis en vaardigheden van medewerkers niet goed aan op de zorg die bewoners nodig hebben. En dat probleem wordt steeds groter, constateert de IGZ.

Het laatste doet je denken aan het 'halfwaardetijd principe' waaraan o.m. Matthieu Weggeman refereert: “Je bent goed in nieuwe kennis te ontwikkelen. Kennis is macht. Daarom wordt soms de kennis niet gedeeld. Vroeger werkte dat mechanisme redelijk goed. Maar de halfwaardetijd van kennis wordt steeds korter. Kennis veroudert steeds sneller. Dat betekent dat je steeds meer nieuwe kennis moet ontwikkelen en onthouden. In kennis ontwikkelen zijn mensen redelijk goed. Maar (volume) kennis onthouden daar zijn de meeste mensen niet goed in.” Continue investeren in ontwikkeling dus......

Opmerkelijk is nu dat ruim 10 jaar terug in NL een pilot is gestart met ‘IiP in de Zorg’. Aan deze pilot namen een klein aantal zorginstellingen deel & met succes; zoals we kunnen lezen in “Investors in People, Wij voelen ons er Goed bij“. Ondanks dat succes, is de pilot niet doorgezet. Volgen we Phil Millward, dan had er veel kunnen worden voorkomen was dit project doorgezet.

Millward over één van de Strategische redenen voor de keuze van "Investors in People": ‘We want to invest in the youth of this country. (…..) Every employee clearly understands now that their role and their contribution has a massive impact upon the performance of the business.’ (ook) Millward kan nog wel meer jong talent gebruiken.

Millward’s slotadvies aan collega (Top)managers: “Any company who wants to succeed, needs to consider establishing that same partnership with Investors in People.” Wellicht dat Staatssecretaris Van Rijn hiervan ‘kennis kan nemen’ wil hij de € 5 miljoen die hij nu beschikbaar stelt om de ‘Ouderenzorg te Repareren’, laten renderen…….. & niet alleen de staatssecretaris kan zijn investering in personeel beter laten renderen, volgens YACHT. :-o

'People are the Answer to Business Success.', Phil Millward, Board Director VAUXHALL MOTORS.

===========

190614

Lees ook hoe een andere "Gouden Investor in People", met een verantwoordelijkheid voor ruim 130.000 m/v, succesvol investeert in talent & dat al 40 jaar lang! Vandaag komt McDonald's UK met het rapport Serving the UK, McDonald's at 40.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

L.J. Lekkerkerk
Lid sinds 2019
Laat Yacht eens onderzoeken hoeveel ondergeschikten hun leidinggevende liever kwijt dan rijk zijn...
Als mensen niet (meer) over de juiste kennis beschikken: hebben hun managers wellicht in de/een crisis als eerste op het opleidingsbudget bezuinigd?
Rene van de Pas
Interessant onderzoeksresultaat. Roept bij tevens de nieuwgierigheid op naar het percentage medewerkers dat zijn/haar manager zou willen vervangen...
Nico Wortel
Lid sinds 2019
Dit beeld wordt ook bevestigd door het onderzoek, dat managers succes graag toeschrijven aan zichzelf en falen aan de werknemers.
Zoiets wordt ook wel aangeduid als een 'groot ego'.

Jammer dat dit wijst op een verdere dehumanisering van de samenleving. En dat is niet de juiste weg. De juiste weg is: de talenten van ieder mens benutten. Alleen op die manier bereiken we het maximale effect.

Wat de genoemde managers doen, heet suboptimalisatie. Dat is het zoeken naar een optimum zoeken voor hun eigen bedrijf, dat helaas maar een klein deel van het geheel uitmaakt.
Wetgeving moet deze neiging tegengaan.
Mark Hoogenboom e.a.
Lid sinds 2008
Dank voor je reacties, waarbij je een antwoord op de vragen over 'de mogelijke vervanging van de managers?' in dit blog o.m. vindt in de entry <a href="http://www.managementpro.nl/leiderschap/managen-is-niet-efficient/" rel="nofollow">'Managen is de minst efficiënte activiteit in je organisatie'</a>......

Overigens, dat wat <a href="http://willemscheeperss.wordpress.com/2014/01/29/zappos-and-the-search-for-a-better-way-to-run-a-business/" rel="nofollow">ZAPPOS nu doet met het principe van de holacratie</a> (NB; zelfmanagement) kan hierbij zinvol zijn.
L. de Jager
Lid sinds 2023
Werkelijk onthutsend het bericht dat deze managers van Yacht aangeven dat hun medewerkers incompetent zijn zijn. De deur kan daar wel dicht. Volgens mij is het de primaire taak van een manager de medewerkers zo op te leiden, te instrueren en te motiveren dat zij naar behoren hun werk uitvoeren. Worden zoveel medewerkers desondanks ongeschikt geacht dan zegt dat meer over het gebrek aan competenties van de managers dan van de medewerkers.