Geen scepsis meer.

"En het is natuurlijk geweldig dat CEVA wereldwijd de principes van 'Investors in People' en de 'UN Global Compact' van de Verenigde Naties onderschrijft. Daarmee geeft het onder meer aan geen gebruik te zullen maken van kinderarbeid en de elementaire rechten van werknemers en vakbonden te erkennen."

De vakbonden, zowel nationaal als internationaal, hebben bij de start van Investors in People (IiP) 'van nature' met scepsis gereageerd. Zij waren (nb; in Groot Brittannië) en zijn (nb; in Nederland) daarmee niet de enigen. Sterker nog, in Nederland wordt HR 'als geheel' vaak met scepsis benaderd, laat staat IiP....

Daarin is dus, v.w.b. FNV Bondgenoten, vanaf vandaag verandering gekomen, want: 'Investors in People is Geweldig!' & de UN Global Compact ook.

Eerst maar eens CEVA: "CEVA combines the heritage of two great companies, TNT Logistics and EGL, which merged in August 2007." CEVA is een multinational met 1.000 vestigingen in 100 landen, en allemaal zijn ze geaccrediteerd en gecommitteerd aan Investors in People. Maar CEVA is ook gecommitteerd aan andere standards, zoals de UN Global Compact; motivatie: Corporate Sustainability.

CEVA over Investors in People: "CEVA attracts skilled, motivated people, then gives them the opportunities to develop further.
We use the Investors In People (IiP) standard, a recognized program for training and developing individuals to achieve business goals. With IiP accreditation in several countries, we are working toward full accreditation across our global business.
The passion of our people and our investment in them means you get an empowered workforce committed to your success."

Passie, een mooi woord! Wat zei Warren Buffet daar recent ook al weer over?

Even terug naar de vakbonden. Zoals gezegd: bij de start van IiP waren de vakbonden sceptisch. 'Grappig' is dat ca. 7 jaar na de introductie (nb; '7 magere jaren'?) de mening verandert. Zowel in Groot Brittannië was dit het geval dat bij the Unions scepsis veranderde in positiviteit voor IiP, en dat lijkt nu dus ook in Nederland het geval.

Prima werk Bondgenoten! Op naar de volgende CAO! Keep on the Good Work!

{Vanaf nu zijn ook FNV Bondgenoten toegelaten als lid van de ManagementPro Group! ;-) }

Overigens, na 3 weken staan we op 112 ManProG leden en dat zelfs bij een kritische ballotage.....
 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>