CADEAUTJES.

Vandaag vieren we het oud-Hollandse Sint Nicolaas feest, ook wel genoemd Sinterklaas, & dan geven we aan liefdevolle maar ook aan gewaardeerde relaties cadeautjes!

Voor u heb ik er ook een paar: 'zoals daar is' mijn artikel dat het meest van het Web wordt gehaald, een podcast over Leiderschap, enkele van mijn PoPo's (nb; jammer dat u mijn presentatie mist, voor u dan ;-) ), een paar e-books voor op uw pda, zelfs een downloadable filmpje van één van mijn hobbies.

Dat alles, zoals het hoort bij cadeautjes, GRATIS natuurlijk? De nuchtere Hollandse zakenman vraagt zich dan af 'Wat is hiervan het verdienmodel?' Ook dat leg ik u uit.

Pak ze maar uit, uw cadeautjes! :-)

Mijn artikel dat het meest wordt opgehaald, zeker het laatste jaar, dat is 'Vergelijking liP en het INK-Managementmodel'. Het INK of EFQM Model is in ons land beter bekend dan het IiP Model. In haar laatste versies kopieert INK steeds relatief veel vanuit IiP. Natuurlijk een Groot Compliment, onder het motto 'beter goed gekopieerd dan slecht zelf verzonnen'. Dat verklaart voor mij tevens de zoektocht van INK-ers naar de toegevoegde waarde van IiP!

Wat ook een bestseller blijft dat is de golden oldy Investors in People, Haarlemmerolie?. Het zelfde zie je op het Managementsitenetwerk & bij Google: zoek 'IiP' en hoog bovenaan in de resultaten verschijnt 'Investors in People, een alternatief voor de Manische Manager?'. Maar er staat véél meer GRATIS info over het IiP-Model voor u beschikbaar en wel in de 'Grootste IiP-database buiten the UK!'.

Een ander artikel dat goed scoort, m.n. onder studenten & werknemers zo (b)lijkt, dat is mijn communicatieformule C = (V x L)¹ + G² De Kwaliteit van Communicatie in de Organisatie. Hoe zou het toch komen dat 'Communicatie' zo hoog scoort..... :-o  Ooit schreef ik ook een Leiderschapsformule Lei = (Re x Ve x Aa)di maar die is nodig aan 'revisie' toe. & Wat in het huidig tijdsbeeld te denken van € = MC² Hoe relatief is WAARDE? Nog 1-tje uit mijn 'formule tijd'. Op mijn persoonlijke site vindt u er nog een paar, formules.

Bekend is, waarschijnlijk, dat ik de entries van mijn beide blogs jaarlijks verzamel, publiceer, uitgeef & verkoop (nb; ik gebruik ze ook als relatiegeschenk, cadeautje.....). Enige tijd publiceerde ik ze ook als, gratis, e-books. Maar e-books zijn voor ons Hollanders toch een relatief 'nieuw' fenomeen (een voorbeeld: 'Wordt een ManPro Deel I'). Daarnaast zijn het 'nog al wat' pagina's die je op je pda kan lezen. (nb; de hyperlinks functioneren wél & direct). Daarmee ben ik dus voorlopig gestopt.

Dan zijn er ook nog 'derden' van mening dat ze 'iets' van/over mij dienen te publiceren. Het verleden rakel ik hier niet op maar zo is daar toch een podcast waarin ik, omstandig of noem je dat uitgebreid(?), uitleg wat Leiderschap voor mij betekent. & Zo verschijnen er binnenkort artikelen in Management Tools (over mediation) en in IntermediairPW ('is tevredenheid medewerkers maakbaar?' wat denkt u?)

De site Slide Share (what's in a name) biedt de mogelijkheid op je PoPo's te plaatsen & vooruit: dat deed ik ook maar. Soms als extra aanvulling op één van mijn blogentries vaak om toehoorders nog eens terug te laten kijken/na te laten genieten. U mist de tekst maar binnen afzienbare tijd plaats ik ook filmpjes op YouTube maar dan in mijn nieuwe rol van edu-tainer......

Hier is in ieder geval een voorbeeld van 1 van mijn hobbies.

"Wat is nu het verdienmodel hier achter?" Typisch Hollands, waarschijnlijk, dat me dit zo vaak wordt gevraagd. Daarbij: binnen de West Europese Consulting geef je niets weg waar je ook een prijs aan kan hangen...... (Nb; U hebt geen idee hoeveel blinden er rondlopen in het land waar 1 oog koning is.)

Ik heb daarover een andere mening. Als ik hier ooit 'weg' ben (nb; we zijn hier maar tijdelijk, verrassend misschien, maar toch. ;-) ) dan neem ik niets mee maar laat ik veel achter (herinneringen natuurlijk & bijv.; maar ook je kennis & kunde 'als het goed is'), daarmee ben ik dus al enige tijd bezig. Zakelijk gezien beleef ik meer plezier aan mijn professionele ondersteuning bij de Ontwikkeling van een Organisatie in plaats van facturen schrijven voor allerlei documenten/schrijfsels.

& Dat die investering van u in mij vervolgens rendeert voor u, als mijn klant, ook dat is zelfs aantoonbaar te maken; (ook) een cadeau. Geniet u al vast van uw cadeaus. Prettige avond & veel lees plezier! :-)

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Bertrand Weegenaar
Kadootje: http://www.boekcover.nl/1144/gratis_een_e-book met vermelding van de ManagementPro boeken
Willem Scheepers
Hele mooie aanvulling, Bertrand. ;-)