Beurstip: ROUTE 66.

'5 minuten voor aanvang' klinkt het uit de luidsprekers. Langzaam beweegt de inhoud van de foyer zich richting Grote Zaal. Ook al hebben de gasten een kaartje gekocht en zich vooraf verdiept in het programma, toch heerst er een gezonde spanning 'Wat zou het vanavond worden?'.

Als je een zaal binnentreedt in een theater dan verwacht je een hel verlichte zaal, mensen die zenuwachtig op zoek zijn naar hun voorgenummerde plaatsen in de hoop dat ze zich niet door hun rij dienen te wringen als zo dadelijk plots het zaallicht uit- en het doek opgaat. Vaak is die vrees ongegrond want mening artiest laat enkele minuten op zich wachten voordat die bereid is om op het afgesproken tijdstip uit de coulissen te komen.

Maar vanavond is niets minder waar: nog voordat de gasten de zaal betreden komen rocky klanken als die van Blood Sweat & Tears ons al tegemoet. 'Zijn we te laat?' Nee hoor, de sessieband is al vast begonnen....

Het theaterstuk ROUTE 66 is een aanrader. De acteurs spelen met overgave. Zanger Martin van der Starre (nb: 'Judas' in de musical JC Superstar) zingt zijn stem schor op nummers als 'Route 66'  en 'Born to be Wild'. De band die hem ondersteunt is van Grote Klasse. Kan bijna niet anders als je je sporen verdiende bij optredens van o.m. KANE, ANOUK, Hans en Candy DULFER.

Toch dacht ik gisteravond in de pauze van deze prima musical ook aan de huidige hectiek op de Beurzen en de manier waarop wij ons daardoor (ook) laten verrassen, laten beïnvloeden. A bumpy Route 66 lijkt het (nb: en dat terwijl die helemaal niet zo bumpy is, die route) De cartoon die Rik Kamps vanochtend plaatst in Het Financieele Dagblad zegt veel over ons zo niet alles. (nb: we zien dat letterlijk het hele Nederlandse 'hebben en houden' op de vlucht slaat. Dit tafereel aanschouwend vraagt de ene koe aan de andere 'Geert Wilders?' antwoordt die andere koe 'Dow Jones.' ......)

Of ik in paniek ben? Nee hoor, wat ik beleg daarin zit nauwelijks beweging, niet naar beneden en niet naar boven (oud-bankier, weet u wel .....). Ook dat geeft al een soort van serene rust & ik ben waarschijnlijk een prettiger persoon voor mijn directe omgeving. 

Daarom kan ik u ook een eenvoudige tip geven. Als u nu ook in slechts enkele dagen tijd 10% van de beurswaarde van uw beleggingen bent verloren verkoop dan de hele hap. Boek een reis naar de Verenigde Staten (nb: da's alleen al een aanrader met deze $ prijzen!), en neem ROUTE 66. Huur een vintage pink Cadillac Eldorado of een Harley Davidson low rider en geniet van de volle 2450 miles. Het zal u uiteindelijk meer opleveren dan een stijging van uw aandelen, verwacht ik.

(nb: & vergeet u niet XUCHANG MAN kende deze problemen 100.000 jaar geleden niet, maar: er waren toen al wel alternatieven voor Route 66.....)

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>