55-plusser solliciteert niet online.

Steeds meer mensen zitten werkloos thuis. De voornaamste reden voor deze hoge werkloosheid is de economische crisis. Deze groep werklozen is zeer divers; van jong naar oud, hoogopgeleid of laagopgeleid. Deze werklozen worden door middel van de zogenaamde ‘sollicitatieplicht’ gestimuleerd om actief op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Deze sollicitatieplicht houd in dat er minimaal één keer per week een sollicitatie de deur uit moet. Echter is deze regeling niet meer van deze tijd, dit stelt Jan-Peter Cruiming van Jobbird.com .

Met de vele online vacatures en de daarvoor bedoelde sites is het heel gemakkelijk om snel en gericht te zoeken naar geschikte vacatures, hierdoor kan men gemakkelijk meer dan één keer per week solliciteren. Toch lijkt niet iedereen zich hier geheel van bewust.

Het aantal unieke online vacatures is de laatste tijd sterk toegenomen, dit stelt Cruiming naar aanleiding van het stijgende aantal vacatures op zijn site jobbird.com . Op deze manier kunt u ook het snelst gericht solliciteren. Uit onderzoek van DNB blijkt dat jongeren al volop bezig zijn met online solliciteren. Een enorm verschil met hun grote tegenpool; de werkloze 55-plusser. Deze groep solliciteert nauwelijks online, slechts 4,1% van de werklozen 55-plusser solliciteert online.

Het is niet makkelijk voor 55-plussers om aan werk te komen. Er is veel concurrentie op de arbeidsmarkt en bedrijven kiezen tegenwoordig liever voor jonge, flexibele en goedkopere werknemers . Echter zijn er ook genoeg branches waar men staat te trappelen voor gekwalificeerd personeel met ervaring. En juist met de ontwikkeling van online vacatures en solliciteren kan de 55-plusser gericht op dit soort vacatures zoeken. Ook om deze reden is het lage gebruik van online vacaturesites erg verassend. Er zijn een aantal redenen te bedenken voor dit verschijnsel. Het kan aan motivatie schorten. De lange werkloosheiduitkering stimuleert de ouderen niet om weer actief op zoek te gaan naar werk, en mogelijke afwijzingen kunnen de motivatie verminderen.

Als het aan kennis en gebrek aan ervaring op online gebied schort zijn hier voor een aantal oplossingen voor. U kunt gebruik maken van Digital Self Marketing om u online beter vindbaar te maken. Een ander effectief middel is het inzetten van een Online Jobhunter.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Management Pro: 55-plusser solliciteert niet online. | HR Kennisdeling | Scoop.it
[...] Steeds meer mensen zitten werkloos thuis. De voornaamste reden voor deze hoge werkloosheid is de economische crisis. Deze groep werklozen is zeer divers; van jong naar oud, hoogopgeleid of laagopgeleid.  [...]