5 tips om een Verandering te kunnen Leiden.

David Zaslav (zie foto) is sinds januari van dit jaar CEO bij DISCOVERY Communications. Zaslav heeft de 'al geruime tijd doezelende, goed doorvoede Discovery Leeuw' wakker geschud en onderworpen aan een intensief trainingsschema.

Nu 6 maanden later ziet het er naar uit dat de Discovery Leeuw 'up and running' is en dus staan ook de journalisten voor deze 'Lion's Den' om van Zaslav te horen hoe hij dat succes zo snel voor elkaar kreeg.

Zaslav voldoet graag aan zo'n verzoek en heeft dan ook 5 tips, 5 aanraders voor iedere 'verandermanager'. Zijn belangrijkste tip is misschien nog wel: 'Take a Job that you Love.'
David Zaslav was al enige tijd een goede bekende van DISCOVERY oprichter en eigenaar John Hendricks voordat hij op diens verzoek de rol op zich nam van CEO. Het was niet zo zeer dat het niet goed ging met DISCOVERY (jawel, van het D-Channel) maar het kon altijd beter, vond Hendricks. (nb: terechte constatering: je kan beter veranderen zo lang als het nog goed gaat en beter kan, i.p.v. op het moment dat je einde in zicht is......) Nu 6 maanden later heeft Zaslav Hendicks zeker niet teleurgesteld.

Voormalig advocaat Zaslav deed, op advies van Hendricks, meerdere jaren ervaring op bij collega-concurrent NBC en toen Zaslav 'het klappen van de media-zweep kende' werd het tijd om hem in de DISCOVERY arena toe te laten, de D-Leeuw kon wel een opfris cursus gebruiken. Na een kort introductierondje door de D-kooi nam Zaslav direct enkele resolute besluiten: Milieu is momenteel een hot-issue dus Hot Rods waren uit en Green Planet is in. Naast dat stoppen met enkele programma's en introduceren van nieuwe tv-shows had dit ook wat andere 'neveneffecten': verschillende veteranen mochten de kooi verlaten evenals 20% van het 'gewone personeel', de bekende D-winkels werden gesloten en de eigendomsverhoudingen gereorganiseerd.

Na 6 maanden aan de macht lijkt de D-leeuw door Zaslav getemd te zijn. Nu kan er ook sprake zijn van een HALO Effect, maar dat blijkt over enige tijd pas en intussen maakt het er de tips van Zaslav niet minder interessant op. Tips voor de Verandermanager zo gezegd: 

  1. 1. Get on Board and Lead.
  2. 2. In the Toughest Times be Positive and Optimistic.
  3. 3. People still want to Learn an be Inspired.
  4. 4. It pays to set a High Standard, be Patient and do things Differently.
  5. 5. Take a Job that you Love.

De kern zit voor mij toch in het laatste, sowieso omdat: als je niet van je werk houdt, waarom doe je dat dan? Maar ook: pas in die situatie kun je volledig gecommitteerd zijn, (eventuele) weerstand wegnemen en een verandering tot een succes maken, de leeuw temmen zo gezegd.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

don
te amerikaans onnozel om op te reageren
6 tips om uw nieuwe Organisatie te kunnen Leiden.
[...] bij de vorige entry zit ook hier het ‘feest’ in de staart: ”Remember that you are leading in a [...]