2023 een ManPro synopsis, over AI, productiviteitsgroei en meer.

“Hallo, dit is Bing. Ik kan je helpen met het samenvatten van de kern van de entries gepubliceerd in 2022/23 op ManagementPro.nl. Hier zijn enkele hoofdthema's die ik heb gevonden:

- **Het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) als hulpmiddel voor communicatie, onderwijs, innovatie en besluitvorming**. Dit thema komt naar voren in de entries over ChatGPT, een taalprogramma dat op een prettige manier communiceert en teksten kan genereren op basis van instructies. Ook wordt het belang van data science en AI als sleuteltechnologieën voor veel innovaties benadrukt. Daarnaast wordt ingegaan op de mogelijke gevaren en uitdagingen van AI, zoals de noodzaak om de doelen en grenzen duidelijk te beschrijven, de ethische implicaties en de impact op het onderwijs.

- **De aandacht voor diversiteit en inclusie op de werkplek**. Dit thema komt naar voren in de entries waarin diversiteit en inclusie als een van de essentiële trends wordt genoemd. Het bevorderen van diversiteit bij het aannemen, promoten en leiden van functies, evenals het creëren van inclusieve omgevingen en beleidsmaatregelen die alle werknemers ondersteunen, wordt gezien als een voordeel voor bedrijven.

- **De nadruk op het welzijn van werknemers en de balans tussen werk en privéleven**. Dit thema komt ook naar voren in de entries waarin het welzijn van werknemers en de balans tussen werk en privéleven als een van de essentiële trends wordt genoemd. Het creëren van ondersteunende werkomgevingen, het aanbieden van flexibele werkopties en het bevorderen van de balans tussen werk en privéleven voor alle werknemers wordt gezien als een belang voor gelukkige en gezonde werknemers.

- **Agile en flexibele bedrijfsmodellen**. Dit thema komt ook naar voren in de entries waarin agile en flexibele bedrijfsmodellen als een van de essentiële trends wordt genoemd. Het gebruik van agile technieken zoals iteratieve ontwikkeling, flexibiliteit in operaties en een focus op feedback van klanten om innovatie en groei te stimuleren wordt gezien als een manier om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften.

Ik hoop dat dit je helpt met je vraag. Als je meer informatie wilt over een specifiek thema of entry, laat het me dan weten.”

BingAI 'schreef' de introductie op mijn boek '301122, een Dagboek ChatGPT, een game changer', deze intro is tegelijkertijd een mooie synopsis van dat wat ik dit jaar publiceerde in dit blog.

In 2023 heb ik het delen van mijn info steeds meer verplaatst richting mijn Sunny Side Up nieuwsbrief op LinkedIn. SSU verschijnt wekelijks met daarin snippets van dat wat me die week opvalt. Dat zijn nu 52 nieuwsbrieven met wellicht iets teveel snippets voor je om dat allemaal te lezen, bekijk dan iig de met promptengineering gemaakte plaatjes, het is mijn AI galerie.

Ik wens je, samen met degenen die je lief zijn, een mooie jaarwisseling en een goed begin van 2024!

Willem E.A.J. Scheepers

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>