Tankstation TINQ stuntprijzen zijn een beetje nep

Tankstationketen Tinq profileert zich als prijsstunter. In de omgeving van een Tinq station zijn posters duidelijk zichtbaar met een verleidelijk aanbod. Kom op donderdag of op zaterdag tanken en je ontvangt 15 cent korting. Op zich interessant. Afgelopen zaterdag reed ik langs Tinq, ik moest tanken en dacht waarom niet? Toen ik afrekende kwam ik er achter dat er een normale prijs was berekend: € 1,50 per liter. Elk tankstation - behalve op langs de snelweg - rekende op dat moment die prijs.

Ik voelde me toch een beetje genomen. Als ik eerlijk ben. Dus een email naar Tinq gezonden. Ik vroeg om opheldering. De klantenservice reageerde snel:

In uw e-mail geeft u aan dat u getankt heeft op een actiedag, maar dat u de actiekorting niet ontvangen heeft. Uw vraag hebben wij uitgezocht en de prijzen van deze dag erbij gezocht. Uit onderzoek blijkt dat u de korting wel op de juiste manier ontvangen heeft, graag leggen wij u uit hoe de actiekorting berekend wordt. De actiekorting wordt altijd berekend van de TinQ landelijke adviesprijs en is al verwerkt in de pompprijs. Op de tankstations wordt tevens een reguliere korting gegeven. Deze korting wordt, net zoals de actiekorting, gegeven ten opzichte van de TinQ landelijke adviesprijs en dit resulteert in de prijs per liter welke op de pompinstallatie of het prijzenbord wordt weergegeven. U heeft getankt op 23 september voor € 1,509 per liter. De landelijke adviesprijs was op deze dag € 1,659 en de actiekorting bedroeg € 0,15. Hieruit blijkt dat de prijs op de juiste manier berekend is en u de juiste prijs per liter heeft betaald. Heeft u na bovenstaande uitleg nog verdere vragen en/of opmerkingen, dan vernemen wij deze graag (bij voorkeur) via e-mail gericht aan klantenservice@tinq.nl.

Een lachtertje dus want niemand hanteert de adviesprijs, behalve langs snelwegen. Dus het is een lokkertje van Tinq en sommige consumenten trappen er in. Ik dus. Maar vanaf nu niet meer. Dus trap er niet in. Tinq is niet goedkoop en hun aanbiedingen zijin gebakken lucht.

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Ronald
Interessant, ik zag de advertentie en vermoedde al onraad. Desalniettemin is de Tinq relatief goedkoop, Tango vaak nog iets goedkoper. De lokale prijsvechters vaak het goedkoopst. Gebruik een app zoals die van PrivateLease om de goedkoopste dagprijs in jouw buurt te vinden met een actief kaartje.