Marktonderzoek wijst uit: Eén op de vijf Nederlanders bakt er niks van

Nederlanders lopen niet over van culinair zelfvertrouwen

Twintig procent van de Nederlanders vindt zichzelf een slechte kok, blijkt uit recent onderzoek van Ditmeijers’ Research. Vooral mannen schatten hun kookkunsten laag in: 26,1 procent noemt zichzelf een ‘onzekere thuiskok’. Uit het onderzoek, waaraan door 401 mensen werd deelgenomen, blijkt dat de gemiddelde Nederlander niet overloopt van het culinaire zelfvertrouwen.

Probleemgevallen in de keuken

24,2 procent van de thuiskoks geeft aan dat het bakken en braden voor problemen zorgt. Het gaat mis als de vis uit elkaar valt (25,2 procent), het vlees niet mooi bruin kleurt (23,2 procent) of het gerecht aanbrandt (16,5 procent). Ook brandt 19,8 procent de vingers bij het bakken of braden.

 

kroonophetwerk2

 

Nederlanders volgen receptuur niet

Slechts een minderheid van de respondenten gaf aan een recept precies te volgen. De meeste Nederlanders gebruiken recepten vooral ter inspiratie. Mocht het mis gaan met het bereiden van het eten voor gasten, dan biedt 61,3% haar excuses aan en 31,8% lacht er om en bestelt eten bij de Chinees.

Het onderzoek naar zelfvertrouwen in de keuken werd uitgevoerd door Ditmeijers’ Research, in opdracht van Marketing PR bureau ‘Kroon op het Werk’ Specialist in Food&Drinks communicatie.

///

 

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>